LIVE: Sygeplejerske tiltalt for drab: Kolleger afgiver forklaring

Kolleger, som var på vagt i løbet af det døgn, der førte til sygeplejersken Christina Hansens anholdelse, afgiver forklaring i dag

Sagen mod den drabssigtede 31-årige sygeplejerske Christina Hansen fra Nykøbing Falsters Sygehus fortsætter i dag ved Retten i Nykøbing. (Privatfoto)
Sagen mod den drabssigtede 31-årige sygeplejerske Christina Hansen fra Nykøbing Falsters Sygehus fortsætter i dag ved Retten i Nykøbing. (Privatfoto)

Følg LIVE-dækning fra retssagen under artiklen.

RETTEN I NYKØBING FALSTER (Ekstra Bladet):  I sagen mod den drabstiltalte sygeplejerske Christina Hansen er vi nået til retsdag 11, hvor vi blandt andet skal høre vidneforklaringer fra tre kolleger, der var på arbejde på akutafdelingen det døgn, der førte til hendes anholdelse. Heriblandt den sygeplejerske, der havde patientansvaret for 86-årige Anna Lise Poulsen, som Christina Hansen er tiltalt for at have dræbt med en overdosis morfin og stesolid.

De kommer i kølvandet på et helt centralt vidne, der afgav forklaring i retten i går. Det kvindelige vidne arbejdede tæt sammen med sygeplejersken på nattevagten og forklarede, at hun var ængstelig op til nattevagten og frygtede ’gang i gaden’, når hun skulle på vagt med Christina Hansen.

Sagen mod den drabssigtede 31-årige sygeplejerske Christina Hansen fra Nykøbing Falsters Sygehus fortsætter i dag ved Retten i Nykøbing. (Privatfoto) Krimi Kronvidne om dødsnat på sygehus: Jeg var ængstelig

Hun havde gennem længere tid bygget en mistanke op mod kollegaen, som hun mente gjorde patienterne dårlige.

- Jeg baserer mistanken på, at de (patienterne, red.) er stabile, når jeg forlader dem. Jeg forestiller mig, at hun giver dem diverse medikamenter, som gør dem dårlige, forklarede hun.

I hendes forklaring fortalte hun også, at hun er kæreste med overlægen på akutafdelingen, som var ham, der anmeldte sagen til politiet på baggrund af vidnets observationer på nattevagten.

Hun fortalte, at der var gået rygter om, at tiltalte havde haft et seksuelt forhold til overlægen, hvilket hun konfronterede ham med. Men han afviste det, og hun troede på ham og lod sagen ligge. Hun afviste dermed, at der lå et jalousi-motiv bag hendes mistanke mod sygeplejeske-kollegaen.

Derudover skal vi i dag også høre vidneforklaring fra et vidne fra hospitalet, der tidligere blev udskudt, der vedrører Arne Herskovs død. 

Ekstra Bladet laver løbende vinkler fra afhøringerne, ligesom du kan følge med på Ritzaus LIVE-dækning her: