LIVE: Videoafhøring af drabstiltalt sygeplejerskes datter: Fik knuste piller af mor

En videoafhøring af den drabstiltalte sygeplejerskes otte-årige datter blev afspillet i retten

Hør seneste nyt fra retten i dag

FØLG RITZAUS LIVE-BLOG FRA RETSSAGEN NEDERST I ARTIKLEN

------

RETTEN I NYKØBING FALSTER (Ekstra Bladet):  En videoafhøring af den drabstiltalte sygeplejerske Christina Hansens otteårige datter er netop blevet afspillet i retten.

Mens den spillede, kiggede d Den 31-årige sygeplejerske, der er mor til en pige på otte år, har siddet varetægtsfængslet i over et år, siden hun blev anholdt 1. marts 2015. Privatfoto Plus Sygeplejerske tiltalt for tre drab: ’Jeg er uskyldig’ en tiltalte op mod skærmen med vandglasset i hånden. I starten greb hun ud efter en pakke med Kleenex, men hun trak også på smilebåndet, når den meget charmerende datter med en lang, lys fransk fletning, sagde noget sjovt på sin egen børnemåde.

Sygeplejersken er tiltalt for at have givet sin egen dengang syvårige datter den stærke sovemedicin Zopiclone, der ikke var lægeordineret og ikke var beregnet til børn. Samme medicin er fundet hos hende under en ransagning.

Krimi Drabstiltalt sygeplejerske: Fjendskab på sygehus efter 'fjolleri' med venindes kæreste

Datteren fortæller, at hun på et tidspunkt fik nogle piller af sin mor, før moren bar hende over til sygehuset på et tidspunkt, som hun husker som efterår og om natten.

Sygeplejersken har selv tidligere forklaret, at hun ved den episode, datteren beskriver, gav datteren en halv knust smertestillende pille på en teske blandet med sukker og saftevand, der fik hende til at kaste op.

- Hun knuste de der piller, fordi jeg virkelig havde ondt i maven og ikke kunne ligge stille, fortæller pigen på videoafhøringen, hvor hun også sagde:

- Inden så gav hun mig nogle piller. Men de smagte ad helvedes til, sagde hun og holdt sig for munden, fordi hun kom til at bande.

- Jeg kastede rigtig hurtigt op igen, fortæller hun.

- Sagde mor noget om, hvorfor du skulle have dem, spurgte politikvinden, der lavede afhøringen, der foregik i en børnerum med mørkeblå vægge og med papirklip af sommerfugle på væggene.

- Nej, hun gav mig dem bare. Hun sagde ikke, her er sovepiller, eller hvad piller det var, sagde pigen, der også fortalte, at hun har fået at vide af sin far, at der er fundet sovemedicin i hendes hår.

- Så kastede du op. Gav hun dig så nogle nye piller?

- Nej, så lod hun bare være med at give mig nogen, fortalte hun.

Sagen mod den drabssigtede 31-årige sygeplejerske Christina Hansen fra Nykøbing Falsters sygehus fortsætter i dag ved Retten i Nykøbing. (Foto: Privat) Krimi LIVE: Sygeplejerskes kollega til leder: 'Jeg tror, Christina slår patienterne ihjel'

Hun fortalte også, at hendes mor, da de skulle hjem fra sygehuset om natten, kørte hende i en kørestol.

- Hun var virkelig træt af at bære mig. Så lånte hun en kørestol. For jeg havde virkelig ondt i maven, sagde hun.

Flere gange i hendes forklaring fik hun tilhørerne i retten til at komme et et lille grin, som for eksempel når hun sagde, at hun ikke kendte forskellen på indsprøjtninger og udsprøjtninger. Hun svarede beredvilligt på spørgsmålene, mens hun nogle gange kiggede rundt og op i loftet.

Hun fortalte, at hendes mor, før de skulle over på hospitalet sagde, at hun skulle sige av, når lægen trykkede hende på maven, selvom det ikke gjorde ondt.

- Når lægen trykker dig sådan her, skal du sige ’av’, fortalte hun, at moren sagde.

Pigen forklarede også, at hun ikke havde fået andre piller end dem, hun har fået af sin mor.

- Er der nogle piller, du har taget, uden at mor ved det, spurgte politikvinden.

- Det har jeg faktisk ikke, svarede hun.

- Det var ikke et skab, du kom ind i, spurgte politidamen med henvisning til et skab, hvor datteren vidste, at der var medicin hjemme hos mor.

- Nej, svarede hun.

- Hvad med hjemme hos far og (papmoderen)?

- Nej, men jeg har en gang taget en vingummi, jeg ikke måtte, fortalte hun på en umiddelbar børnemåde, som fik tilhørerne til at grine.

Den 31-årige Christina Hansen nægter sig skyldig i alle anklager, som blandt andet spænder over tre drab, et drabsforsøg samt altså at have givet sin egen dengang syvårige datter den stærke sovemedicin Zopiclone, der ikke var lægeordineret og ikke var beregnet til børn.

Krimi Drabstiltalt sygeplejerske: Fjendskab på sygehus efter 'fjolleri' med venindes kæreste

Hun er derudover tiltalt for at have stjålet blandt andet morfin- og Zopiclone fra sin arbejdsplads, og for at have været i besiddelse af seks morfintabletter, syv Zopiclone-tabletter og en injektionssprøjte, der havde indholdt Stesolid på sin egen bopæl og på kærestens bopæl. Alle medikamenter er nogle, der kun må besiddes efter lægelig ordination.

 

Følg med live via Ritzaus live-blog fra retsmødet  herunder: