Livstid til barnemorder

Peter Thue Rudgaard, der brændte sine to døtre ihjel, får ikke nedsat sin straf

Peter Thue Rudgaard er nu også ved Vestre Landsret idømt fængsel på livstid. CHRISTIAN T JØRGENSEN / EUP-BERLIN.COM
Peter Thue Rudgaard er nu også ved Vestre Landsret idømt fængsel på livstid. CHRISTIAN T JØRGENSEN / EUP-BERLIN.COM

Peter Thue Rudgaard fik ingen rabat, da han i dag i Vestre Landsret forsøgte at få nedsat sin livstidsdom for drabene på sine to døtre en augustnat i 2011.

Dermed stadfæstede landsrettens tre dommere både den tyske dom fra Landgericht Potsdam og byretten i Aalborgs livstidsdom. Dog med den ændring, at statskassen skal betale sagens omkostninger.

Retsformand Dorte Jensen begrundede bl.a. stadfæstelsen med, at Peter Thue Rudgaard med drabene ønskede at ødelægge ekskonen Christina Olsens nye liv.

Den 44-årige familiefar bedøvede døtrene Line på ni og Marlene på ti år, kørte dem ud i en skov ved Berlin og brændte dem ihjel i bilen.

I månederne før drabene havde Peter Thue Rudgaard ligget i slagsmål med sin ekskone, pigernes mor, om børnenes bopæl.

Umiddelbart før den skæbnesvangre tur til Tyskland var det blevet besluttet, at døtrene skulle bo hos deres mor Christina Olsen i landsbyen Als ved Hadsund i Nordjylland. Peter Thue Rudgaard ville ellers have børnene med sig til Fredericia for at få dem længere væk fra deres mor.

Ville ødelægge ekskonens lykke
Han var på gerningstidspunktet arbejdsløs og havde i flere perioder lidt af depressioner.

Deres tidligere fælles hus ved Hadsund var på tvangsauktion, og samtidig havde Christina Olsen startet et nyt liv med ny kæreste og nyt hus.

Ifølge dommen i Potsdam var Peter Thue Rudgaard ikke sindssyg eller utilregnelig i gerningsøjeblikket. Han var derimod drevet af hævngerrighed overfor sin ekskone Christina Olsen.

Hun var netop blevet tildelt, at børnene skulle have officiel bopæl hos hende, og Peter Thue Rudgaard, ønskede ifølge anklager Dorte Amtoft Sørensen at ødelægge hendes livslykke med sin nye familie.

Anklageren understregede da også i sin procedure, at drabene ikke var en spontan indskydelse. De blev planlagt allerede, da han rejse til Tyskland med børnene.

Efter gennemgangen af den tyske dom procederede senioranklager Dorte Amtoft Sørensen for en fængselsstraf på livstid.

- Han dræbte sine døtre på ti og ni år efter planlægning. Han sygemeldte sig, han købte sovemedicin og han indkøbte benzin. Og det skete for at tage hævn over sin ekskone. I andre sager, hvor der er givet 16 og 14 års fængsel, er det sket spontant. Dette var planlagt. Derfor mener jeg, at byrettens dom skal stadfæstet, sagde Dorte Amtoft Sørensen i sin procedure.

Peter Thue Rudgaards forsvarer Jan Schneider oplyser til Ekstra Bladet, at han mener, at sagen er så principiel, at han nu vil prøve at få den for Højesteret.

Pigernes mor Christina Olsen overværede ikke domsafsigelsen i Vestre Landsret.

Satte ild til sine sovende døtre: Nu vil barnemorder have nedsat straf