Annonce:
Annonce:

Løsladt sexforbryder tiltalt i sag: Her er dommen

Den 48-årige var prøveløsladt fra sin forvaringsdom, da han krænkede en blot femårig pige

Her blev den dengang 32-årige mand anholdt for kidnapning og voldtægt af en 15-årig pige. Efter 14 år bag tremmer blev han løsladt for to år siden. I dag har han været i retten i en anden sag om sex-krænkelse af en pige. Foto: Viggo Landau.
Her blev den dengang 32-årige mand anholdt for kidnapning og voldtægt af en 15-årig pige. Efter 14 år bag tremmer blev han løsladt for to år siden. I dag har han været i retten i en anden sag om sex-krænkelse af en pige. Foto: Viggo Landau.
Annonce:
Følg Krimi

Retten i Lyngby (Ekstra Bladet):

En 48-årig mand fra Birkerød er netop blevet sendt tilbage i forvaring i forbindelse med en sag om krænkelser af en blot femårig pige.

Det er en enig domsmandsret, som sender den 48-årige tilbage i behandling på ubestemt tid.

Den 48-årige var i perioden for krænkelsen prøveløsladt fra en forvaringsdom i anstalten i Herstedvester, hvor han afsonede en dom for voldtægter samt tilfangetagelse i 34 timer af en 15-årig pige tilbage i 2001.

Blev prøveløsladt

Under dagens retsmøde kom det frem, at den 48-årige blev prøveløsladt i april 2015.

Her flyttede han hjem til sin kone, som han har to mindre børn med.

Det var en kammerat til den 48-åriges datter, som under en legeaftale i juni blev blufærdighedskrænket af den 48-årige.

Annonce:

Mens forsvaret krævede frifindelse, har anklagemyndigheden i forbindelse med sagen krævet, at den gamle dom om forvaring skulle genoptages på grund af den nye krænkelse.

 - Der er tale om en seksuel krænkelse, der gudskelov ikke er gået så vidt som sidst. Men det viser, at der er nogle kræfter i tiltalte som han ikke kan styre, lød det fra specialanklager Margit Wegge under sin procedure.

- Det er ulykkeligt, og jeg tror sådan set ikke, at der er nogen i det her lokale, der tror, at tiltalte har lyst til at give efter for de her lyster. Men det er altså sket, og jeg mener, at man skal gøre alt for, at det, eller det der er værre, ikke sker igen, sagde Margit Wegge som argument for den fortsatte forvaringsdom til den tiltalte.

Har to personligheder

Under sagen har den 48-årige nægtet sig skyldig.

- Der må være sket en misforståelse, sagde han, da dommeren gav ham det sidste ord, inden retten trak sig tilbage for at votere.

Under retsmødet kom dog frem, at den 48-årige i telefonen overfor sin kone har indrømmet krænkelsen af den lille pige.

Annonce:

 - Han kalder det en slags trøst. Han siger, at han har to personligheder, har kvinden, der har to børn med den 48-årige, forklaret til politiet.

En gammel personundersøgelse af den 48-årige lavet i forbindelse med sagen om voldtægt og frihedsberøvelse blev også læst højt i retten. Her fremgik det, at den dengang 32-årige mand af retslæger også tidligere er blevet fundet farlig for samfundet.

- Han viste allerede i som 11-årig tegn på vanskelig adfærd. Som 12-årig udviklede han et misbrug. Han lider af en isolationstendens og har aggressive forestillinger og optaget af fantasier med voldeligt indhold, lød det fra undersøgelsen.

Den 48-årige udbad sig betænkningstid med hensyn til at anke dommen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Så er hun alligevel dansker
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: