Lone så kvinde gå amok til Helmig-koncert: - Der var blod overalt

- Det var meget voldsomt, lyder det fra Lone Schjølin Hønning, der lørdag var vidne til et voldeligt overfald under en koncert med Thomas Helmig

54-årige Lone Schjølin Hønning stod lige ved siden af, da en 25-årig kvinde gik amok på en 52-årig mand. Foto: Privatfoto
54-årige Lone Schjølin Hønning stod lige ved siden af, da en 25-årig kvinde gik amok på en 52-årig mand. Foto: Privatfoto

Ved du noget om sagen, eller var du med til koncerten, så hører vi gerne fra dig. Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

54-årige Lone Schjølin Hønning fra Randers er en af de tusindvis af danskere, der lørdag aften var til koncert med Thomas Helmig i Ceres Arena i Aarhus.

Men koncerten udviklede sig pludselig dramatisk, da en 25-årig kvinde gik bananas og overfaldt en 52-årig mand fra Horsens, som også deltog i koncerten.

Lone Schjølin Hønning stod under hele koncerten bagved den unge kvinde, der gik amok, og hun så derfor det hele.

Få sekunder inden overfaldet havde manden taget kontakt til kvinden for at få hende til at stå mere roligt under koncerten, men det fik i stedet den kvindelige koncertgænger til at reagere meget voldsomt.

- Det gik virkelig stærkt. Jeg så, at de to talte sammen, og at kvinden pludselig tog armen helt bagfra og klaskede manden lige i hovedet. Det så meget voldsomt ud, for der var blod overalt. Manden fik en blodtud, som I også selv har beskrevet, siger hun til Ekstra Bladet.

Skubbede til folk
Inden overfaldet havde Lone Schjølin Hønning og hendes 30-årige niece, som hun var til koncerten sammen med, flere gange lagt mærke til kvinden, der ifølge Lone havde skubbet til flere koncertgængere.

- Der er altid nogle, der flagrer lidt ekstra med arme og ben, når de er til koncert, og hun var en af dem. Hun havde en provokerende adfærd, og hun skubbede til folk. Min niece havde faktisk inden episoden også bedt hende om at lade være med at skubbe. Så det er skræmmende at tænke på, at det kunne have været hende eller os, det gik ud over, siger hun.

Lørdag opstod der tumult under en Helmig-koncert i Aarhus. Her ses han optræde i Tusindårsskoven. Foto: Tariq Mikkel Khan
Lørdag opstod der tumult under en Helmig-koncert i Aarhus. Her ses han optræde i Tusindårsskoven. Foto: Tariq Mikkel Khan
 

Blev chokeret
Ifølge Lone Schjølin Hønning blev hun og niecen chokerede over episoden.

- Det kom jo lige pludselig meget tæt på. Man går jo til koncert for at hygge sig, så for mig var det meget chokerende og ubehageligt, at sådan noget skete, og det var synd for manden, siger hun og fortsætter.

- Det værste er nok, at man jo bare står og kigger på det og ikke tør at bryde ind. Man er jo i chok, og det er først efterfølgende, at chokket lægger sig.

Lone Schjølin Hønning så ikke meget af, hvad der skete med den 52-årige mand efter overfaldet, men ifølge hende var han tydeligt påvirket af situationen.

- Han så meget chokeret ud. Han havde jo nok ikke lige regnet med, at det ville ske. Men vagterne kom og tog sig af det, og de førte både manden og kvinden ud. Så jeg ved ikke, hvad der skete efterfølgende.

Stadig god oplevelse
Selvom Lone Schjølin Hønning for en stund blev distraheret af den voldsomme episode, så synes hun stadig, at koncerten var alle pengene værd.

- Thomas Helmig er jo bare altid fantastisk, og det var han også i går. Så oplevelsen blev bestemt ikke ødelagt, siger hun og understreger, at hun er stor Helmig-fan.

Ifølge Lone Schjølin Hønning blev koncerten ikke afbrudt under overfaldet, men lyset blev for en kort periode tændt, så vagterne kunne lokalisere, hvor tumulten var.

Østjyllands Politi har tidligere lørdag oplyst til Ekstra Bladet, at den 25-årige kvinde blev anholdt af politiet og taget med på stationen umiddelbart efter episoden.

Hun blev sigtet for vold og løsladt et par timer efter.

- Det får nu et juridisk efterspil for kvinden, men vi så ingen grund til at beholde hende på stationen, sagde vagtchef Jens-Henrik Jensen til Ekstra Bladet.

Ekstra Bladet har lørdag forgæves forsøgt at få en kommentar fra Thomas Helmig.

Ved du noget om sagen, eller var du med til koncerten, så hører vi gerne fra dig. Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)