Louise-drabet: Ny jagt på mord-våben

Militæret er sat ind i området omkring Elverjagten med særligt udstyr i endnu et forsøg på at finde drabsvåbnet, der blev brugt mod Louise Borglit

Forsvarets specialenhed Advanced Search fra 5. EOD Kompagni leder efter det våben, der blev brugt mod Louise Borglit. Foto: Politi
Forsvarets specialenhed Advanced Search fra 5. EOD Kompagni leder efter det våben, der blev brugt mod Louise Borglit. Foto: Politi

Det er nu halvanden måned siden, at den 32-årige Louise Borglit blev dræbt under en gåtur i Elverparken i Herlev.

Drabet er fortsat uopklaret, og endnu har politiet ikke fundet gerningsvåbnet.

Men i dag giver politiet på den Københavnske Vestegn det atter en chance og gennemsøger området i og omkring Elverparken sammen med en specialenhed fra forsvaret.

Der er tale om Advanced Search fra 5. EOD Kompagni, som i dag og i morgen gennemsøger parken med metaldetektorer.

Politiet har tidligere afsøgt området med hunde, men i dag har man gjort et nyt forsøg med metaldetektorer i det tætte krat i området omkring Kobbervej og Kiselvej i nærheden af Elverparken.

- Intet skal være uprøvet. Vi har og vil fortsat sætte store ressourcer ind på at finde det drabsvåben, siger politikommissær Ole Nielsen fra Københavns Vestegns Politi.

Overfor Ekstra Bladet siger Ole Nielsen, at den nye eftersøgning blandt andet er ud fra den betragtning, at ingen har set nogen komme ud fra parken med noget i hænderne efter drabet på Louise Borglit, og man derfor har en mistanke - trods grundige eftersøgninger tidligere - at drabsvåbnet stadig kan ligge i området.

Et vidne så på drabsaftenen en mand med kasket komme ud fra parken. Han lavede en gestus med hænderne mod vidnet og forsvandt igen. Trods talrige opfordringer har han aldrig meldt sig.

- Det vil være af stor betydning at finde gerningsvåbnet, fordi det giver os nye muligheder i efterforskningen, siger Ole Nielsen.

Louise Borglit blev dræbt den 4. november. Hun var gravid i syvende måned.

Politiet har tidligere kaldt det et bestialsk og irrationelt drab og mener, at hun kan have været det tilfældige offer for en person, der af uvisse årsager overfaldt af hende, da hun luftede hund i parken. 

Politiet retter en appel til morderen, hans familie eller bekendte i sagen om det bestialske drab på Louise Borglit, det er nu fire uger siden, at kvinden blev myrdet. Privatfoto Krimi Appel efter bestialsk drab: Kender du Louises morder