Louise forsvandt pludselig for 51 år siden - nu kan mysteriet være løst

38-årige Louise Pietrewicz havde netop sendt sin datter af sted til skole, da hun pludselig forsvandt. Nu er der måske nyt i sagen

Louise Pietrewicz forsvandt i 1966 til alles, også datterens, store undren. Nu har politiet gjort et opsigtsvækkende fund. Foto: Missing Persons database
Louise Pietrewicz forsvandt i 1966 til alles, også datterens, store undren. Nu har politiet gjort et opsigtsvækkende fund. Foto: Missing Persons database

Det var en morgen i efteråret i 1966, at 11 år gamle Sandra Louise Blampied så sin mor for sidste gang.

Hun husker, hvordan hun kyssede hende farvel, og sagde, ’vi ses senere, ok?’ inden hun hoppede ombord på skolebussen tæt ved hjemmet i Cutchogue i den amerikanske stat New York.

I de snart 52 år, der er gået siden den morgen, har hverken hun eller politiet fået et eneste livstegn fra Louise Pietrewicz, der dengang var 38 år gammel.

Ulovlig sprutkælder
Den polsk-amerikanske kvinde forsvandt uden umiddelbart at efterlade sig andre spor end en notesbog, der senere blev fundet i vejkanten.

I flere årtier blev Louise Pietrewicz’ mystiske forsvinden efterforsket af politiet, men der var meget få fremskridt i sagen. Flere mistænkte, at kvindens mand, en velrespekteret landmand i det lille polsk-amerikanske bondesamfund de begge var en del af, kunne have en finger med i spillet, og da hans lade flere år senere brændte ned, samlede folk sig ifølge New York Times omkring den på grund af rygter om, at hun kunne være blevet begravet under hans dengang ulovlige sprut-kælder.

I et længere interview med The Suffolk Times sidste år fortæller datteren, hvordan moderen flygtede med hende til forældrenes gård efter flere år med gentagende fysiske overgreb foretaget af manden, Albin Pietrewicz.

Mand og elsker i politiets søgelys
Hun faldt hurtigt for en anden mand, politimanden William P. Boken, som også var gift, og efter hendes forsvinden var både han og hendes mand, der kendte til affæren, i politiets søgelys.

Sandra Louise Blampied har da også længe været overbevist om, at hendes højtelskede og længe savnede mor må være blevet myrdet.

- Hun ville aldrig bare have forladt mig. Hvad hun end ville med sit liv, så var jeg altid en del af det. Hvis hun var i live et eller andet sted, så ville hun have ringet og fortalt mig det, så vi kunne være sammen, siger datteren, der i dag er 64 år gammel og bor sammen med sin mand Walter i det nordlige New York.

Skeletrester fundet
Men nu er der muligvis endelig nyt i sagen om Louise Pietrewicz’ mystiske forsvinden.

Lokalt politi fandt mandag resterne af et skelet under det hjem, hvor kæresten William P. Boken boede frem til sin død i 1982, og nu linker ordensmagten fundet sammen med den gamle forsvindingssag, som også var anledningen til, at politiet i første omgang gravede ved huset.

- Man vil så gerne have hende hjem, og når virkeligheden så sætter ind, er det sådan, jeg kan slet ikke fatte, at vi har fundet hende, siger Sandra Louise Blampied i et telefoninterview med New York Times efter det skelsættende knoglefund.

- Det er næsten som en drøm. Efter 51 år! Utroligt! Tak, gud, tak gud! siger den berørte datter.

Der skulle gå 42 år, før politiet fik løst mysteriet om Flora, der forsvandt i 1975. Nu er hun blevet fundet med et andet efternavn.