Louises forlovede rejste med forsvundet fly

162 personer var med fly QZ8501, som i nat forsvandt ved Indonesien. Louise Sithartas forlovede var en af passagererne

Fortvivlede pårørende er samlet i Surabaya's Juanda-lufthavnen i Singapore. Alle håber på positivt nyt om det forsvundne fly (video: AP)

45 minutter efter fly nummer QZ8501 fra AirAsia forlod lufthavnen i Surabaya i Indonesien ved midnat lørdag aften dansk tid, mistede det al radiokontakt med landjorden.

Turen fra Indonesien til Singapore - hvor flyet skulle lande - plejer at tage to timer, men det er aldrig kommet frem. Derfor har myndigheder fra både Singapore og Indonesien ledt og ledt efter flyet siden sent i nat dansk tid. Nu er det dog blevet mørkt i Asien, og derfor har de sat eftersøgningen på pause indtil mandag morgen.

Krig & katastrofer Eftersøgning efter fly indstillet frem til mandag

Louise Sitharta har dog ikke sat sine bekymringer på pause. Hendes forlovede, Alain Oktavianus, og hans familie var nemlig med QZ8501. Det skriver det lokale medie New Straits Times Online.

Ville rejse senere
Parret havde lavet forskellige planer om at rejse til Singapore, fordi hans familie skulle med. Louise Sitharta skulle derefter flyve til byen med et senere fly.

- Jeg hørte nyhederne om, at et fly var forsvundet i radioen, mens jeg var på vej til lufthavnen. Jeg søgte derfor lidt på internettet og fandt ud af, at det var min forlovedes fly, siger Louise Sitharta til mediet.

(Arkivfoto) Krig & katastrofer Fly med 162 om bord meldt savnet

Da hun ankom til lufthavnen, skyndte hun sig at gå hen til terminal to, hvor andre pårørende har samlet sig.

- Alain og hans familie havde planlagt den her ferie alene, fordi det skulle være den sidste, inden han og jeg skulle giftes i maj, siger Louise Sitharta.

I en pressemeddelelse skriver lufthavnen, Changi Airport Group, at alle pårørende modtager støtte og hjælp fra myndighederne.

- Alle venter stadig på flere opdateringer. Jeg tænker bare positive tanker og håber, at de snart bliver fundet, siger 25-årige Louise Sitharta.

Børn blandt de savnede
155 indonesere, tre sydkoreanere, en singaporeaner, en brite, en franskmand og en person fra Malaysia er om bord på flyet, oplyser flyselskabet, AirAsia, via sin facebookside. 

Der er 16 børn samt et spædbarn blandt passagererne.

Episoden sker i forbindelse med slutningen på et katastrofalt år for et andet malaysisk flyselskab.

Malaysia Airlines har mistet to af sine fly i løbet af året. Først forsvandt flyet MH370 8. marts, da det var på vej fra Kuala Lumpur til Beijing med 239 personer om bord.

17. juli blev flyet MH17 så skudt ned over det østlige Ukraine. Alle 298 personer om bord blev dræbt.

Her kan du høre den britiske flyanalytiker Julian Bray give sit bud på, hvad der er sket med flyet (video: AP):

Malaysia er et af de lande, der assisterer efterforskningen. Her fortæller landets transportminister Liow Tiong Lai hvordan (video: AP):

Fortvivlede pårørende er samlet i lufthavnen i Singapore. Alle afventer nyt om det forsvundne fly (video: AP):

Her kan du blandt andet se en række billeder af det forsvundne fly (video: AP):

1 af 3 Pårørende til passagerer med flyet tjekker for ny information i lufthavnen. (Foto: Zuma Press)
2 af 3 Det forsvundne fly kommer fra lavprisselskabet AirAsia, som er et malaysisk flyselskab (Foto: AP)
3 af 3 Louis Sidhartas' forlovede var om bord på Flight 8501. (Foto: AP)