LTF-boss skal forblive bag tremmer

Skal forblive fængslet i foreløbigt 14 dage mere, bestemmer Københavns Byret

LTF-bossen, Shuaib 'Shebbi' Khan blev ikke løsladt i dag.
Foto: Privatfoto
LTF-bossen, Shuaib 'Shebbi' Khan blev ikke løsladt i dag. Foto: Privatfoto

KØBENHAVNS BYRET (Ekstra Bladet): LTF-chefen, Shuaib 'Shebi' Khan skal fortsat sidde varetægtsfængslet - det besluttede Københavns Byret i dag, hvor han blev fremstillet via videolink.

Flankeret af sin forsvarer, Michael Juul Eriksen, sad han i et afhøringslokale i fængslet på Københavns Politigård, hvor han er anbragt under sin fængsling.

Iført rød kortærmet Hugo Boss t-shirt fulgte han opmærksomt retsmødet.

For lidt over to uger siden blev han fængslet i forbindelse med en sag om trusler rettet mod en betjent.

LTF-leder fængslet for polititrusler:- Pas på dig selv

I følge sigtelsen faldt truslerne i forbindelse med en visitation af bandebossen og andre bandemedlemmer kort før midnat 31. juli i år.

Her tog fem betjente kontakt til bandefigurerne, og bad LTF-lederen gå med ind i en opgang for der at visitere ham ved Blågårds Plads.

Her udtalte han i følge politiet følgende: 'Du er ikke den eneste, der har attitude. Vi har også attitude,' og 'det er ham med skægget' og 'pas på din ryg'. Shuaib Khan havde angiveligt også sagt, at han kunne huske betjentens ansigt, og efterfølgende havde flere bandemedlemmer forsøgt at filme ham.

Dengang nægtede bandelederen sig skyldig. Han erkendte, at han der havde været en ordveksling, der eventuelt var lidt spids. Men der var ikke tale om trusler.

Det med 'pas på din ryg', var i øvrigt en slags hilsen - og ikke en trussel, forklarede han,

Ved dagens retsmøde mente anklager, Henrik Bergqvist, at der var tale om skærpende omstændigheder, at Shuaib Khan er leder af LTF.

- Han har hele banden i ryggen,. når han udtaler sig, sagde anklageren i retten.

Forsvareren mente, at Khan skal løslades.

- Hvis det ikke lige var Shuaib Khan, der sad her, så havde man aldrig fremstillet nogen under de her forhold, har han tidligere udtalt.

Og den holdning stod han ved i dagens retsmøde:

- Jeg mener der er politisk pres i sagen, sagde han.

Forsvareren mente, at - hvis der vitterligt blev afsagt dom i sagen - så ville Khan maksimalt få 30 dage.

Her henviste han til en sag tidligere i år, hvor Hells Angels-rockeren Jørn 'Jønke' Nielsen havde truet nogle betjente under en ransagning i HA-klubhuset i Århus.

Her havde HA-veteranen udtalt, at det kunne få med køller. Og det kostede dermed HA-veteranen 30 dages fængsel.

Dommeren besluttede dog, at Shuaib Khan fortsat skal sidde fængslet i foreløbigt to uger mere.

 

 

 

 

 

Bandelederen Shuaib Khan skal forblive varetægtsfængslet til foreløbig 12. september.

Det har en dommer tirsdag besluttet ved Københavns Byret.

Khan er tiltalt for trusler mod en betjent.

Truslerne skal være fremsat, i forbindelse med at politiet visiterede en række medlemmer af banden Loyal to Familia - der ofte blot omtales LTF. Det skete ifølge tiltalen i juli.

Sagen ventes berammet i september.

Khan nægter sig skyldig.

Det sker ikke tit, at man sidder varetægtsfængslet for trusler mod politiet - især ikke når det sker i det offentlige rum.

Det gjorde Khans forsvarer, advokat Michael Juul Eriksen, da også dommeren opmærksom på.

Han mener, at både anklagemyndigheden og retten har ladet sig påvirke af de mange skriverier og politikernes store fokus på Loyal to Familia hen over sommeren.

- Jeg har aldrig hørt om, at man sidder varetægtsfængslet for noget tilsvarende. Det kan simpelthen ikke være rigtigt.

- Vi behandler vel folk nogenlunde lige i vores retssamfund, lød det fra Juul Eriksen, inden dommeren afsagde sin kendelse.

Shuaib Khan og Michael Juul Eriksen var ikke fysisk selv til stede til retsmødet. I stedet foregik det ved hjælp af en videoforbindelse fra arresten.

Alligevel var politiopbuddet stort, og betjente med maskinpistoler tjekkede blandt andet de fremmødte journalisters pressekort.

Fængslingen er ikke kæret til Østre Landsret.

/ritzau/

 

Keywords:NET/KHAN+NVKategori:KriminalPublisher:RITZAUUrgency:NormalKategori (telegram):KSupplerende katagori (telegram):fID:2 sID:3 e:prod v:5 s:New newsTransmission reference:Edit status:Brugt i:Ikke brugtKopieret af:Ingen kopier