LTF-leder fængslet for polititrusler:- Pas på dig selv

Varetægtsfængslet i 17 dage i sag, hvor der var ophedede ord under visitation

Shuabi 'Shebbi' Khan flankeret af to andre bandemedlemmer.
foto: Privatfoto
Shuabi 'Shebbi' Khan flankeret af to andre bandemedlemmer. foto: Privatfoto

KØBENHAVNS BYRET (Ekstra Bladet): LTF-lederen Shuaib 'Shebbi' Khan er netop blevet varetægtsfængslet i en sag om trusler i foreløbigt 17 dage - hvilket var, hvad anklager i sagen krævede.

I følge sigtelsen faldt truslerne i forbindelse med en visitation af bandebossen og andre bandemedlemmer kort før midnat 31. juli i år.

Her tog fem betjente kontakt til bandefigurerne, og bad LTF-lederen gå med ind i en opgang for der at visitere ham ved Blågårds Plads.

Tungt bevæbnet politi foran Københavns Byret: Adskillige bandemedlemmer er mødt op

Her udtalte han i følge politiet følgende: 'Du er ikke den eneste, der har attitude. Vi har også attitude,' og 'det er ham med skægget' og 'pas på din ryg'.

Ved retsmødet nægtede bandelederen sig skyldig. Han erkendte, at han der havde været en ordveksling, der eventuelt var lidt spids. Men der var ikke tale om trusler.

Det med 'pas på din ryg', var i øvrigt en slags hilsen - og ikke en trussel, forklarede han,

Anklager Louise Nielsen er ikke i tvivl om, hvad den slags skal takseres til.

- Når man som jurist sidder og vurderer det her, så er man ikke tvivl om, at der er tale om trusler efter straffelovens paragraf 119, lyder fra anklageren.

Og Kari Sørensen er enig.

- Som situationen er, hvor I står rigtig mange medlemmer af LTF, hvor du siger de her ting, som er rettet mod en bestemt betjent, så mener jeg, at der er tale om trusler om vold, lyder et fra dommeren.

Advokat Michael Juul Eriksen er forsvarer for Shuaib Khan, og han har protesteret mod fængslingen.

- Hvis det ikke lige var Shuaib Khan, der sad her, så havde man aldrig fremstillet nogen under de her forhold, lyder det fra Juul Eriksen.

Shuaib Khan skal foreløbig sidde fængslet frem til 29. august. Han overvejer, om han vil kære kendelsen til Østre Landsret.