LTF'er blev dræbt med flere skud

Den 24-årige, der torsdag morgen blev fundet livløs i Valbyparken, blev dræbt med flere skud. Politiets tekniske undersøgelser skal fastslå, om der er brugt flere våben

LTF'er blev dræbt med flere skud

Politiet undersøger gerningsstedet i Valbyparken. Video: Kenneth Meyer

Ved du noget, så tip os på sms/mms 1224 (alm, takst) eller skriv mail til 1224@eb.dk

Den 24-årige LTF'er, der i sidste uge blev fundet livløs i Valbyparken, blev dræbt med flere skud. Det fortæller Torben Svarrer, der er chef for Afdelingen for Organiseret Kriminalitet hos Københavns politi, til Ekstra Bladet.

- De foreløbige undersøgelser tyder på, at der kun er anvendt en type kaliber, men det er endnu for tidligt at sige, om der er brugt flere våben, siger Torben Svarrer. 

Han fortæller, at Københavns Politi i sidste uge afspærrede et større område af parken, mens de foretog de tekniske undersøgelser. Her ledte politiet blandt andet efter fod- og hjulspor, der skal løfte sløret for, hvorfra skuddene er afgivet. Alt tyder dog ifølge politiinspektøren på, at den 24-årige blev dræbt i Valbyparken.

- Vi arbejder ud fra en teori om, at findestedet også er gerningsstedet, siger Torben Svarrer.

Politiets teknikere arbejdede dagen efter drabet på gerningsstedet. Foto: Kenneth Meyer
Politiets teknikere arbejdede dagen efter drabet på gerningsstedet. Foto: Kenneth Meyer

Ekstra Bladet talte i sidste uge med den kvindelige hundelufter, der torsdag morgen fandt den 24-årige. Hun fortalte, at den to år gamle cockerspaniel Alfred fulgte hende hen til den yngre mand, der lå livløs på ryggen. Ifølge kvinden fortalte politiet, at hunden havde fulgt et blodspor, men den oplysning ønsker Torben Svarrer ikke at kommentere.

Københavns Politi har fået flere interessante henvendelser i sagen, men Torben Svarrer opfordrer stadigvæk folk til at henvende sig, hvis de har set noget mistænkeligt i eller omkring Valbyparken onsdag aften efter klokken 22.

- Det kan være personer med en unormal adfærd eller biler, der har vakt opsigt. Folk skal bare henvende sig, så skal vi nok sortere i henvendelserne, siger han.

Fortid spiller rolle
Ekstra Bladet har tidligere beskrevet, at den 24-årige havde en brutal fortid. Som 20-årig fik han en dom på to et halvt års fængsel i en våbensag. Dengang fungerede han som livvagt for en Bandidos-rocker, der under en bandekonflikt skjulte sig i et sommerhus. Da poltiet stormede huset, fandt de to Zastava-pistoler med lyddæmper og magasiner med otte og ni skud, som den dengang 20-årige Bandidos-supporter erkendte var hans.

LTF'er dræbt i park: Her er hans vilde fortid

Den 24-årige, der havde kurdisk baggrund, drog efterfølgende til Syrien, hvor han kæmpede mod Islamisk Stat for den kurdiske YPG-guerillakampgruppe.

Da han vendte hjem til Danmark, sluttede han sig til gadebanden Loyal To Familia, der i sidste halvår af 2017 lå i en blodig konflikt med den rivaliserende Nørrebro-bande Brothas. En konflikt, der kostede flere menneskeliv og hvor flere tilfældige personer blev ramt af bandernes vildfarne kugler.

Torben Svarrer bekræfter da også, at den 24-åriges fortid spiller ind i efterforskningen.

- Det er klart. Vi kigger stadigvæk 360 grader, siger han til Ekstra Bladet.