LTF'er i retten: Spytklat antændte vildt skyderi

Det var et skænderi over en parkering, der sidste år fik et mangeårigt LTF-medlem til at skyde vildt omkring

Skyderiet genfortalt (Foto/redigering: Tariq Mikkel Khan/Mikkel Cramon)

Det var et skænderi over en parkering, som var grund til, at et mangeårigt LTF-medlem sidste år skød vildt omkring sig på Nørrebro.

Det forklarede den 27-årige LTF'er, da han i dag satte sig i vidneskranken i Københavns Byrets retsal 27. Han nægter, at skyderiet var en del af bandekonflikten mellem LTF og Brothas, der hærgede København i sidste halvår af 2017.

- Jeg har ikke været en del af en konflikt, men politiet har sagt det flere gange (at der er en konflikt, red.), og jeg vil ikke blande mig i politiets arbejde, forklarede han.

LTF'er tiltalt: Skød vildt omkring sig

Under skyderiet affyrede han ifølge tiltalen mindst fem skud mod en tilfældig person, der dog ikke blev ramt. Kort efter affyrede den 27-årige yderligere to skud mod en ukendt cyklist, der angiveligt undveg og derfor ikke blev ramt. Herefter fortsatte bandemedlemmet mod Den Røde Plads på ydre Nørrebro, hvor han igen skød flere skud og denne gang ramte to personer.

Den ene blev strejfet af et skud i venstre lår, og værst gik det ud over en yngre svensk kvinde, der blev ramt af et skud i venstre balle.

Fra sin plads i vidneskranken forklarede LTF'eren, at han dagen før skyderiet sammen med en ven var taget til området omkring Den Røde Plads - et kendt tilholdssted for Brothas-banden - for at købe to grillkyllinger. Vennen havde parkeret, så bilen spærrede vejen, hvilket gav anledning til et skænderi mellem de to venner og flere forretningsdrivende i området.

- Det var et ok stort skænderi, forklarede han.

Skænderiet blev afbrudt af politiet, som bad parterne gå hver til sit.

- Jeg kan se, at jeg har en spytklat på min jakke, og jeg bliver meget vred, forklarede det mangeårige LTF-medlem.

Han forklarede, at han tog hjem, hvor han i løbet af aftenen drak to-tre øl og stadigvæk var vred over episoden. Senere forlod han hjemmet i frustration.

Dummebøde
- Jeg tænkte, de havde talt nedladende til mig, og jeg ville skyde på deres butikker og give dem en dummebøde, sagde han i dag i retten.

Hvor han fik pistolen fra, ville han dog ikke fortælle.

- Jeg vil ikke sætte mig selv eller min familie i fare, forklarede han.

Hvis du fortæller mig, hvem du har fået den pistol fra, så bringer du din familie i fare, ville anklageren vide.

Det kan, jeg risikere.

Den 27-årige blev anholdt efter en længere jagt til fods gennem Nørrebroparken, hvor betjentene skød flere varselsskud.

Da han efter anholdelsen blev fremstillet i grundlovsforhør, havde han et stort fuldskæg. Til sagens første retsmøde var skægget trimmet, og han sad roligt ved siden af sin forsvarsadvokat, Berit Ernst, iført en stribet striktrøje, jeans og sorte sneakers.

Med et glas vand og en astmaspray ved siden af sig forklarede han med rolig stemme om skyderiet.

- Alle mine skud var i benhøjde, sagde han om skyderierne, der altså angiveligt var for at uddele en dummebøde.

Retssagen fortsætter senere på dagen og Ekstra Bladet følger sagen.