LTF'er tiltalt for vildt skyderi: Ville give en dummebøde

Et LTF-medlem er tiltalt for have afgivet ikke under 11 skud i fire tilfælde drabsforsøg, hvor en yngre svensk kvinde var i livsfare

Der blev fundet 11 afskudte hylstre over en strækning på 85 meter efter skyderiet på Nørrebro. Foto: Kenneth Meyer
Der blev fundet 11 afskudte hylstre over en strækning på 85 meter efter skyderiet på Nørrebro. Foto: Kenneth Meyer

Et mangeårigt bandemedlem gav i dag et sjældent indblik i livet som medlem af Loyal To Familia (LTF).

Anledningen var, at den 27-årige sidder på anklagebænken i Københavns Byret, hvor han er tiltalt for flere tilfælde af drabsforsøg i forbindelse med et vildt skyderi i september sidste år.

I retten forklarede han, at skyderiet ikke var en del af sidste års bandekonflikt mellem LTF og Brothas. Ifølge LTF-medlemmet var baggrunden for skyderiet, at der blev spyttet på ham under et skænderi om en parkering.

LTF'er i retten: Spytklat antændte vildt skyderi

Det gjorde ham angiveligt så vred, at han om natten gik ned for at skyde mod flere butikker i området omkring Den Røde Plads på ydre Nørrebro, der er kendt tilholdssted for Brothas.

- Jeg tænkte, de har talt nedladende til mig, så jeg ville skyde på deres butikker og give dem en dummebøde, forklarede han.

Den 27-årige forklarede uddybende.

- En dummebøde vil sige, hvis en har været idiot over for dig, så kan man - det er selvfølgelig forkert - gøre ham bange og sige, at han skal betale 10.000 kroner.

- Det er ikke fordi jeg ville afpresse dem. Man betaler et beløb, og så er alt glemt, forsikrede han.

Med fra starten
Den 27-årige blev anholdt umiddelbart efter skyderiet, men anklageren ville alligevel vide, hvordan bandemedlemmet havde tænkt sig at indkræve pengene.

Derfor spurgte han, om den 27-årige havde tænkt sig at troppe op dagen efter og fortælle, at det var ham, der havde skudt mod deres butikker.

- Sådan ville jeg ikke udlægge det. Jeg ville forestille mig, at de selv kunne regne det ud, svarede den 27-årige.

Han forklarede, at han ikke regnede med, de kunne sige nej til at betale, hvilket dog ikke hang sammen med hans medlemskab af den berygtede bande.

Den 27-årige, der er af anden etnisk oprindelse, forklarede, at han havde været medlem af LTF, siden banden blev etableret i 2013, men understregede, at han ikke var med til at starte banden.

- For mig er det et broderskab, forklarede han.

Han forklarede, at der var tale om barndomsvenner, som han havde kendt hele livet. Tiden som bandemedlem gik ifølge den 27-årige med at hænge ud med vennerne og gå på cafe i området omkring Blågårds Plads. Et sted han beskrev som 'et dejigt område med cafeer og spisesteder'.

- Der er selvfølgelig nogen, der begår noget kriminelt, men ikke i LTF-regi, forklarede han.

Familie og venner i rivaliserende bande
Ifølge den 27-årige var han ikke selv en del af sidste års konflikt mellem LTF og Brothas.

- Der var nogen personer, der havde problemer med hinanden. Jeg havde ikke problemer med nogen, det blander jeg mig ikke i, forklarede han.

Han fortalte, at han havde både barndomsvenner og familie i Brothas, og han flere gange havde mødt dem under konflikten, uden det gav anledning til problemer.

Var der nogen af dine venner, der havde problemer med Brothas, spurgte anklageren.

- Det kan jeg ikke svare på, jeg udtaler mig ikke på andres vegne.

- LTF er blevet stort, jeg kender ikke halvdelen af dem, forklarede han.