Lufthavn genåbnet

Tidligere i dag blev bomberyddere sendt til Aarhus Lufthavn efter 'mistænkeligt' fund. Nu er lufthavnen åben igen

Aarhus Lufthavn er tirsdag eftermiddag evakueret efter fund af en mistænkelig genstand. Video: Øxenholt Foto
Følg Krimi

Aarhus Lufthavn blev tirsdag eftermiddag afspærret efter fund af en mistænkelig genstand.

Det oplyste Østjyllands Politi, der evakuerede folk på stedet.

'Efter fund af en mistænkelig genstand har vi af sikkerhedsmæssige årsager valgt at afspærre det meste af Aarhus Lufthavn og evakuere folk på stedet, mens vi undersøger nærmere,' skrev politiet på Twitter. Politiet modtog henvendelsen klokken 13.30.

Lufthavnen åben igen.man har anholdt en 44-årig mand i forbindelse med afspærringen af lufthavnen, men det forventes, at han snart blive løsladt. Det oplyser politiet på Twitter.

'Afspærringen er nu ophævet, da vi ikke fandt spor efter sprængstof eller lignende i den taske, vi undersøgte. Vi beklager ulejligheden, men vi tager ingen chancer mht borgernes sikkerhed,' skriver politiet nu på Twitter.

Passagerer og medarbejdere evakueret
Østjyllands Politi oplyste tidligere i dag på Twitter, at 140 mennesker var blevet evakueret. Omkring klokken 18.40 fik de 140 personer lov til at forlade området. 

Tidligere stod et enkelt fly med 70 passagerer også på landingsbanen og afventede nærmere. Efter nogen tid fløj det til Kastrup Lufthavn, så passagererne kunne komme ud.

- Der er flere passagerer og medarbejdere, som er blevet evakueret til en nærliggende bygning, sagde Jakob Christiansen, pressemedarbejder hos Østjyllands Politi, til Ekstra Bladet tidligere i dag.

Bomberyddere på stedet
- Vi har tilkaldt eksperter og bomberyddere, som er på vej til stedet, meddelte Jakob Christiansen tidligere i dag.

Politiet tilkaldte eksperter kaldet ammunitionsrydningsstjenesten OED, som skulle undersøge genstanden nærmere, hvorfor området var afspærret uden tidshorisont.

På billeder fra stedet ses passagerer forlade lufthavnen med deres bagage i hånden, mens politiet spærrer for al indgående biltrafik.

Ingen flyafgange
- Foreløbig er der ingen flyafgange eller nogen fly, som kan lande i Aarhus Lufthavn, sagde Jakob Christiansen til Ekstra Bladet.

- Vi ved ikke, hvor længe det kommer til at vare. Vi bruger den tid, der skal til.

På Twitter meddelte politiet, at 'det er pt. ikke muligt at komme frem til lufthavnen, så ingen grund til at køre derud eller gå mod bygningen'.

Aarhus Lufthavn har ikke nogen kommentarer, men henviser til Østjyllands Politi.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Tak til børnene for at give deres liv

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+