Annonce:
Annonce:

Lufthavn på Bali forlænger lukning efter vulkanudbrud

Den internationale lufthavn på Bali er som minimum lukket i endnu et døgn - frem til onsdag morgen lokal tid

Annonce:
Følg Krimi

Den internationale lufthavn i Denpasar på den indonesiske ferieø Bali er tirsdag blevet lukket i yderligere 24 timer som følge af vulkanen Agungs udbrud.

Det oplyser det indonesiske transportministerium.

Dermed åbner lufthavnen tidligst onsdag morgen klokken syv lokal tid. Det svarer til midnat mellem tirsdag og onsdag dansk tid.

Årsagen er, at store askeskyer, der stammer fra udbrud fra vulkanen Agung, fortsat hænger på himlen og gør flyvning umulig.

Tusindvis af turister er strandet på ferieøen, efter at lufthavnen lukkede tidligt mandag morgen lokal tid.

Vulkanen gik for første gang i udbrud tirsdag i sidste uge, hvilket sendte en del aske op i himlen. Et udbrud lørdag resulterede dog i en endnu større askesky, der nu altså har lukket lufthavnen i Denpasar på andet døgn.

En lignende situation opstod i Europa i 2010, hvor vulkanen Eyjafjallajökull gik i udbrud i Island og lammede store dele af den europæiske flytrafik.

Situationen på Bali er fortsat højspændt, og indonesiske myndigheder hævede mandag morgen lokal tid alarmberedskabet til det højeste niveau.

Årsagen er en fortsat frygt for, at der vil komme et voldsomt udbrud fra vulkanen Agung. Det har også fået myndighederne til at bede alle folk inden for en radius af ti kilometer fra vulkanen om at forlade området.

40.000 personer havde mandag forladt deres hjem på flugt fra vulkanen, og tallet vurderes at kunne nå helt op på 100.000.

Flere danskere befinder sig i øjeblikket på Bali. De er dog et stykke fra vulkanen og dermed ikke i fare for udbrud fra Agung. Det oplyste rejseselskaberne Tui, Bravo Tours og Apollo mandag.

Agung, der er det højeste punkt på øen, befinder sig på Balis østlige side og har en højde på lidt over 3000 meter.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Danmark skal ikke lade sig intimidere
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: