Lukker Madsens støttegruppe ned: Sådan vil de ære Kim Wall

Formanden har knoklet for Peter Madsens drøm i tre år, men han har ingen lyst til at fortsætte

Peter Madsens drøm om rummet smuldrer. Nu lukker hans støttegruppe. /ritzau/privatfoto/arkiv
Peter Madsens drøm om rummet smuldrer. Nu lukker hans støttegruppe. /ritzau/privatfoto/arkiv

Ved du noget? Kontakt os på 1224@eb.dk eller SMS/MMS på 1224 (koster alm. takst)

Om godt en uge vil Raket Madsen Støttegruppe efter al sandsynlighed være fortid, når gruppen holder ekstraordinær generalforsamling på lørdag den 30. september.

Det sker telefonisk via foreningens mødetelefon, og formålet er at lukket gruppen, der har 176 medlemmer, helt ned.

Allerede den 21. august, da politiet frigav drabssigtede Peter Madsens forklaring om, at Kim Wall var død ved en ulykke til søs, valgte formanden Frederik Just at stoppe og kort efter fulgte næstformanden og kassereren. Siden er det bare blevet værre.

- Vi er rigtig kede af situationen, og det er en drøm, der er bristet. Hvis der kommer nogen, der vil videreføre det, så er de velkomne til det. Det vil teoretisk set godt kunne foregå, men jeg vil anse det som usandsynligt. Jeg tror ikke, at der er nogen, der har lyst til at videreføre det, siger Frederik Just.

Foreningen har allerede frabedt sig, at der bliver doneret flere midler.

Handler om respekt
- Det meste af det, vi har haft, er overført til Raket-Madsens projekt, kort før det her skete. Så det er begrænset, hvad der står af midler. Men vi skylder vores trofaste og loyale givere at lukke det ned på en ordentlig måde, og vores forslag vil være, at vi giver de resterende midler til organisationen Journalister uden grænser (Reporters sans frontièrs, red.), fordi Kim Wall var journalist in action, siger han.

Freelancejournalisten Kim Wall døde om bord på UC3 Nautilus. Ifølge Peter Madsen skete det som følge af en ulykke, men politiet mener, at han har dræbt og parteret hende. Foto: Tom Wall via AP, File
Freelancejournalisten Kim Wall døde om bord på UC3 Nautilus. Ifølge Peter Madsen skete det som følge af en ulykke, men politiet mener, at han har dræbt og parteret hende. Foto: Tom Wall via AP, File
 

Umiddelbart er der tale om en minimalt beløb på omkring 5000 kroner.

- Men det handler ikke om beløbets størrelse. Det handler om at vise respekt for Kim Wall og hendes efterladte, siger Frederik Just.

Støttegruppen har alene arbejdet med fundraising, men Frederik Just har mødt Peter Madsen ved flere lejligheder.

Han har knoklet for at samle penge ind til Raket-Madsens drøm de seneste tre år.

- Jeg delte Peter Madsens drøm om at komme i rummet som privatperson, og at man ikke behøvede at have milliarder i ryggen. Det synes jeg er en fantastisk vision. Han var en, der var meget dedikeret til sit projekt 24 timer i døgnet, siger han.

Men han er ikke i tvivl om, at han ikke har lyst til at videreføre gruppen.

- Vi kan slet ikke tage nok afstand fra det her. Det er så ekstremt. Vi er ikke gået ind i gisninger over hovedet, men vi kan ikke stå inde for det mere, fastslår han.