Lundins ekskone: Peter var mit fix

Ti år efter deres første møde fortæller færingen Mariann Poulsen i en ny dokumentar hvordan hun lod sig forføre af den livstidsdømte morder - og vristede sig fri igen

Se uddrag fra dokumentaren her (Video: DR)
Følg Krimi

Han var god med ord. Kunne få hende til at føle sig forgudet og ønsket - selv på afstand - og hun blev afhængig af ham. Hans komplimenter blev hendes fix. Og hun blev manipuleret. Det er med disse ord, færingen Mariann Poulsen fortæller, hvordan hun faldt for barnemorderen Peter Lundin.

I DR3-dokumentaren 'Morderen på den hvide hest', fortæller hun om det dobbeltliv, hun levede, efter at hun i 2006 for første gang besøgte Peter Lundin i fængslet. Hun var 22 år, men allerede som 15-årig tog hun kontakt til ham første gang efter at have set et tv-program om Lundin i fængslet.  Hun syntes, han var 'lækker', og i en periode havde de en intens brevudveksling.

Peter Lundin da han giftede sig med Mariann Poulsen. Foto: Ekstra Bladet
Peter Lundin da han giftede sig med Mariann Poulsen. Foto: Ekstra Bladet

- Jeg havde jo hørt tusind gange i medierne, hvad han havde gjort, men til sidst lukker man af, siger Mariann Poulsen i dokumentaren. Da hun på eget initiativ genoptog forholdet i 2006, boede hun i Rødovre og havde både kæreste og en lille datter. Alligevel havde hun sex med Lundin under sit andet besøg.

- Jeg havde svært ved det, for hver gang jeg så Peters hænder, blev jeg ved med at komme i tanker om, hvad han havde gjort.

- Det syntes jeg var klamt. Men når det er sagt, så fik jeg fortrængt det.

Barnemorderen Lundin

* Peter Lundin afsoner en livstidsdom i Herstedvester Fængsel. Han udslettede i sommeren 2000 en hel familie, da han dræbte sin kæreste, den enlige mor Marianne Pedersen og hendes to drenge, Dennis og Brian i deres hjem i Rødovre.

* Lundin tilstod i Østre Landsret det tredobbelte mord, ligesom han også i detaljer har fortalt, hvordan han parterede sine ofre i husets garage og fordelte deres jordiske rester i plastiksække, som han dumpede i affaldscontainere i området.

* Ligene er aldrig blevet fundet.

* Få måneder inden drabet på Marianne Pedersen og drengene var Peter Lundin blevet udvist fra USA. Her havde han afsonet syv år af en dom på 15 års fængsel, som han i 1993 blev idømt for drab på sin mor, tyskfødte Anna Schaftner, i 1991.

* Siden Mariann Poulsen og Peter Lundins skilsmisse er han blevet gift igen og har fået et barn.

* Peter Lundin har ikke ønsket at medvirke i DR3-dokumentaren 'Morderen på den hvide hest', som sendes mandag aften.

Får magt over hende
I to år levede Mariann Poulsen på en løgn. Kærestens arbejde betød, at han stort set kun var hjemme i weekenden, så hun besøgte Lundin konstant, ligesom han ringede til hende både morgen, middag og aften. Nogle gange var hans ord kærlige - andre gange pillede han hende fra hinanden.

- Ofte kunne han ringe mig op og så svinede han mig til. Han var iskold og havde en stille og rolig stemme. Han fortalte mig, hvilket afskyeligt menneske, jeg var. Så lå jeg på sofaen eller på gulvet og græd.

På de tidspunkter forsøgte hun at overtale sig selv til at gå fra ham.

- Men så ringede han igen med sød stemme og sagde 'hey baby, I'm sorry, I'm sorry'. Og så var jeg fuldstændig oppe igen.

Marianne Pedersen og Peter Lundin var kærester, da han myrdede hende. Privatfoto
Marianne Pedersen og Peter Lundin var kærester, da han myrdede hende. Privatfoto
 

Gift mod sin vilje
Mariann Poulsen har tidligere udtalt, at Peter Lundin aldrig har truet hende, men i dokumentaren, fortæller hun, at de blev gift mod hendes ønske. At morderen afpressede hende med trusler om at sende beviser på deres forhold til hendes familie, hvis hun ikke sagde ja.  Under påskud af at skulle på kursus tog hun derfor til sit eget bryllup 29. september 2008.

Samme aften kunne hendes kæreste læse på ekstrabladet.dk, at en ung pige var blevet gift med Peter Lundin. Han genkendte Mariann og forlod hende.

I løbet af et par dage blev hun Danmarkskendt som Fru Lundin. Fordømmelserne ramte hårdt. Der blev oprettet hadegrupper på Facebook, folk råbte skældsord efter hende, og Mariann udviklede angst. Paradoksalt nok blev det hendes vej ud, for selv om hun stadig besøgte sin mand i fængslet, begyndte hun at mærke vreden.

- Han havde taget alt, hvad der betød noget for mig, fra mig. Jeg blev så bitter til sidst, siger Mariann som i 2009 afleverede skilsmissepapirerne. Det var sidste gang, hun så ham.

'Morderen på den hvide hest' sendes mandag d. 14 november kl 20.30 på DR3 og kan allerede nu ses på DR's hjemmeside. Se dokumentaren her.

BREAKINGBREAKING
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksens styre er taget til fange

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind