Lykkelig afslutning: Toårige Storm er fundet

Den toårige dreng Storm blev fundet lidt over klokken to knap to kilometer fra sit hjem

Hundredevis af mennesker deltog i eftersøgningen af toårige Storm, som man fandt her, cirka to kilometer fra sit hjem. (Video: Kenneth Meyer)

Ved du noget om sagen? Send en sms til 1224 (koster alm. takst) eller skriv en mail til 1224@eb.dk

Toårige Storm, der forsvandt fra sit hjem i rækkehusområdet Sophienlund i Hillerød klokken cirka 19 onsdag blev lidt over klokken to natten til torsdag genforenet med sine forældre.

- Storm er blevet fundet i live og var kold og forkommen. Hans mor kom til stedet, og efterfølgende kom en ambulance for at tilse ham, siger vagtchef ved Nordsjællands Politi, Steffen Østergaard, til Ekstra Bladet.

- Han er nu genforenet med sin familie og er hjemme igen, fortsætter vagtchefen, der fortæller, at hundepatruljen, som fandt Storm, kom fra Københavns Vestegns Politi.

- Han havde et par småskrammer, og så var hans læber en smule hævede, muligvis på grund af kulde, da han blev fundet. Han lå faktisk og sov, da mine kolleger fandt ham, siger vagtchef Steffen Østergaard.

Toårige Storm blev fundet i live af en hundepatrulje i skoven ved Gadevang – ca. 2 km fra sit hjem, efter Nordsjælland var blevet sat på den anden ende igennem hele onsdag aften og nat.

Hos Københavns Vestegns Politi bekræfter man, at det var en af deres hundepatruljer, der fandt den lille dreng.

- Ham, der har hunden, er hjemme og sove nu. Vi er glade for at låne vores hunde ud til andre politikredse, når der er brug for det. Denne gang endte det heldigvis lykkeligt, siger vagtchef Brian Toftemann.

Hundredvis af mennesker leder lige nu efter lille Storm (Foto: Kenneth Meyer) Krimi Hundredvis af mennesker leder efter lille Storm

Politiet var talstærkt til stede igennem hele natten. (Foto: Kenneth Meyer)
Politiet var talstærkt til stede igennem hele natten. (Foto: Kenneth Meyer)

Hunde og helikoptere
En kæmpe eftersøgning blev nemlig iværksat, efter at den toårig dreng forsvandt fra Sophienlund i Hillerød på en lille blå cykel uden pedaler.

Den toårige Storm forsvandt i et nybygget område, hvor der var store naturområder og vand.

Politiet satte derfor to helikoptere, hundepatruljer og frivillige borgeres hjælp ind for at finde Storm, hvilket lykkeligvis gave pote.

I en pressemeddelelse takker Nordsjællands Politi alle de mange frivillige for den kæmpe indsats,  de gjorde i forbindelse med eftersøgningen, hvor flere hundrede strømmede til for at deltage.

TV2 talte med politikommissær i Nordsjællands Politi, Søren Christensen, kort efter, at Storm var blevet fundet.

- Der har været en stor indsats fra Missing People, men også fra almindelige borgere, der har er taget ud i hvad jeg vil betegne som tusinde-tal for at finde den her dreng, og det er vi rigtig glade og taknemmelig for, da det har været en kæmpe hjælp, siger han.

Ekstra Bladet talte med en person på stedet lidt i 24 onsdag aften.

- Der er vanvittigt mange mennesker, der lige nu leder efter den lille dreng. Jeg vil tro der er mellem 300-400. Det er så flot og fuldstændig vanvittigt rørende at se. Der er lommelygter over det hele og flere er kommet lang vejs fra for at hjælpe med eftersøgningen, fortalte Allan Andersen.

Missing People samarbejder med politiet for at finde lille Storm (Foto: Kenneth Meyer) Krimi Storm-eftersøgning: Missing People opfordrer folk til at blive hjemme

Allan Andersen fortalte endvidere, at der var mange forskellige mennesker, der deltog i eftersøgningen.

- Der ligger en mand iført dykkerudstyr i en kanal heroppe og leder efter drengen i vandet, hvis det tragiske nu skulle være sket. Folk gør virkelig en indsats, sagde han.

Frivillige fortsatte eftersøgningen, selvom det om natten var kulsort. (Foto: Kenneth Meyer)
Frivillige fortsatte eftersøgningen, selvom det om natten var kulsort. (Foto: Kenneth Meyer)

1000 til 1500 frivillige
Ekstra Bladet talte ligeledes med den organisationsansvarlige ved Missing People, der kunne fortælle om, at på det nærmeste hele Nordsjælland havde valgt at bruge en nat i det fri.

-  Alle vejene oppe til samlingspladsen er fyldt med biler. Det er umuligt at komme frem og tilbage på grund af alle de her mennesker, sagde Rene Nielsen til Ekstra Bladet lidt efter midnat, hvor han også opfordrede folk, der endnu ikke var kommet ud af nattøjet til at blive hjemme.

- Jeg har fået en melding om, at der er mellem 1000-1500 mennesker ude at lede lige nu, så vi behøver ikke flere nu og skulle de ikke finde ham i dag, så skal vi også bruge folk i morgen. Så er det bedre at folk bliver hjemme og får noget søvn og er klar til i morgen, sagde han.

Der var rent faktisk så mange mennesker, at Nordsjællands følte sig nødsaget til at sende nogle retningslinjer ud til de borgere, der deltog i eftersøgningen.

'Vedr. eftersøgning af 2-årig dreng: Dette er vigtigt for jer borgere, der deltager i eftersøgningen. Når i bevæger jer ud i skovområderne, så bliv på stierne. Vores hunde kan ikke søge efter drengen, når andre bevæger sig rundt, så igen, bliv på stierne. Ifør jer gerne en selvlysende vest, så vi kan se jer. Vi værdsætter meget jeres indsats. Venlig hilsen vagtchefen, Nordsjællands Politi', skrev politiet sent onsdag aften.

Frivillige fandt cyklen
I en facebook-opdatering i nat afslører Missing People, at de fandt et vigtigt spor kort før, at den toårige dreng blev fundet efter omkring syv timer væk fra sine forældre.

'At koordinere indsatser af denne kaliber kræver virkelig, at folk kender deres roller og funktioner. Holdet her har i hvert tilfælde vist sit værd i nat, under eftersøgningen af 2-årige Storm. Holdet var på plads på under to timer. Og på under tre timer samledes ca. 2500 frivillige, som først fandt Storms cykel, hvorefter en politihund fandt den lille fyr i god behold. Nu er Storm genforenet med sin familie', stod der opdateringen, hvor der også var et billede af 16 glade frivillige.

Kort forinden ovenstående opdatering havde de skrevet, at Storm nu var blevet fundet.

'GLÆDELIG BESKED: Storm - Hillerød. Vi kan meddele, at Storm er fundet i live. Og efter omstændighederne har det godt. Han er genforenet med sin familie. Pårørende, politiet og Missing People takker alle jer som har deltaget i eftersøgningen- MPDK afslutter sagen 09.07.15 kl. 03:08', skrev de.

Ved du noget om sagen? Send en sms til 1224 (koster alm. takst) eller skriv en mail til 1224@eb.dk