Madeleine McCanns forældre lider knusende nederlag

En tidligere portugisisk politichef skal alligevel ikke betale kæmpe-erstatning til parret efter anklager i kontroversiel bog

Maddies forældre har tirsdag lidt nederlag i retten. (Foto: AP)
Maddies forældre har tirsdag lidt nederlag i retten. (Foto: AP)

Sagaen om den forsvundne britiske pige Madeleine McCann er langt fra afsluttet.

Efterforskningen af den dengang fireårige piges forsvinden i maj 2007 er stadig ikke afsluttet, og forældrene Kate og Gerry McCann har aldrig opgivet håbet om at få deres datter at se igen.

Derfor vakte det stor opmærksomhed, da den tidligere portugisiske politichef Goncalo Amaral i 2008 skrev en kontroversiel bog, hvor han beskyldte parret for at have iscenesat deres datters forsvinden. Hans teori var nemlig, at de havde dræbt deres lille datter ved et uheld.

Disse beskyldninger endte i en injuriesag, hvor Amaral blev dømt til at betale McCann en halv million euro sidste år.

Han ankede på stedet, og tirsdag har appelsagen nået sin afslutning. Amaral er blevet frifundet, skriver blandt andet The Telegraph.

Madeleine McCann forsvandt 3. maj 2007 fra forældrenes hotelværelse ved Algarve-kysten i Portugal. Hun er stadig ikke fundet. Foto: privat Krimi Kate McCann: Maddie ER i live - og hun er stadig i Portugal

The Telegraph har været i kontakt med parrets portugisiske advokat, som bekræfter, at Amaral er blevet frikendt og siger, at hun er 'skuffet', men ikke overrasket over udfaldet.

Advokaten fortæller endvidere, at hun vil forsøge at få sagen for højesteret.

Forsvinden stadig et mysterium
Mens sagen er kørt i retten, kommer der stadig nye opdateringer om den storstilede efterforskning, der kostet millioner af pund.  

Så sent som mandag sagde drabschefen det britiske Scotland Yard, at de stadig ikke har opgivet håbet om at finde Maddie McCann i live.

- Der er en igangværende efterforskning. Der er altid en mulighed for, at vi vil finde Madeleine, og vi håber, at vi vil finde hende i live, siger han.

Tidligere på måneden besluttede den britiske indenrigsminister Theresa May at bruge 95.000 britiske pund – svarende til omkring 886.000 danske kroner – ekstra, så politiet kan fortsætte eftersøgningen af pigen, som i dag er 12 år gammel, hvis hun stadig er i live.

Madeleine McCann. Foto: AP Krimi Scotland Yard: Madeleine McCann kan stadig findes i live

- Det er, hvad vi vil (finde hende i live, red.), og det er, hvad familien og offentligheden ønsker, og det er grunden til, indenrigsministeriet fortsætter med at finansiere det.

'Operation Grange'
Madeleine McCann forsvandt som treårig i 2007 under en familieferie i Portugal, og forældrene Kate og Gerry McCann har ledt en offentlig eftersøgning på deres datter lige siden.

Scotland Yard har siden 2011 ledt en efterforskning med kodenavnet 'Operation Grange', efter de portugisiske myndigheder afsluttede deres.

Oprindeligt arbejdede i alt 30 politibetjente på Operation Grange, men siden sidste år har kun fire betjente været sat på sagen.

Når politiet løber tør for penge, er de nødsaget til at skrinlægge eftersøgningen, som allerede har kostet godt 12 millioner pund – svarende til omtrent 111 millioner danske kroner.