Madeleines forældre i krig med politimand: Nu mister de millioner

Madeleine McCanns forældre havde slæbt en portugisisk politimand i retten og vandt sagen. I første omgang blev de tildelt millioner, men nu mister de dem igen

4,5 millioner danske kroner.

Så meget skulle en portugisisk politimand betale til Madeleine McCanns forældre, efter de havde slæbt ham i retten.

Goncalo Amaral var blevet sagsøgt, efter han havde beskyldt det britiske forældrepar for, at de havde løjet om den lille piges forsvinden og formodede kidnapning.

I første omgang blev han dømt, men nu har politimanden vundet appelsagen i højesteret, og dermed mister familien retten til de mange millioner.

Det skriver Sky News.

Oprindeligt havde retten besluttet, at Goncalo Amaral skulle betale 606.000 euro til familien, men nu har højesteret besluttet, at hans udtalelse var indenfor 'rimelighedens grænser'.

Afsløret i bog
Goncalo Amaral skrev den kontroversiel bog, hvor han beskyldte parret for at have iscenesat deres datters forsvinden. Hans teori var nemlig, at de havde dræbt deres lille datter ved et uheld.

Her fastslog han, at påstanden om, at forældrene selv var involveret i deres datters forsvinden, byggede på det materiale, som ham og holdet bag efterforskningen har skaffet.

Artiklen fortsætter under billedet

Foto: AP
Foto: AP
 

Selv om Højesteretten i Portugal er den øverste juridiske instans, så har McCann-forældrene en sidste mulighed. Ifølge SkyNews kan de appellere afgørelsen til Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol i Haag.

Det er dog stadig ikke besluttet, om parret ønsker at gøre brug af den mulighed.

’Rystende’: Turist-guide udnytter Maddies forsvinden

Goncalo Amaral skrev den kontroversiel bog, hvor han beskyldte parret for at have iscenesat deres datters forsvinden. Hans teori var nemlig, at de havde dræbt deres lille datter ved et uheld.

'Operation Grange'
Madeleine McCann forsvandt som treårig i 2007 under en familieferie i Portugal, og forældrene Kate og Gerry McCann har ledt en offentlig eftersøgning på deres datter lige siden.

Scotland Yard har siden 2011 ledt en efterforskning med kodenavnet 'Operation Grange', efter de portugisiske myndigheder afsluttede deres.

Artiklen fortsætter under billedet

Her er manden bag bogen. Goncale Amaral (Foto: AP)
Her er manden bag bogen. Goncale Amaral (Foto: AP)
 

Oprindeligt arbejdede i alt 30 politibetjente på Operation Grange, men siden 2015 har kun fire betjente været sat på sagen.

Mystisk og konspirationer
Flere gang har konspirationsteorier set dagens lys, og senest i november sidste år var den gal igen.

Her fandt italiensk politi en mystisk ung kvinde i Roms gade, der talte britisk.

Da italiensk politi ikke kunne identificere gadepigen, som hverken havde et pas eller andet id med navn på, begyndte organisationer, der leder efter forsvundne personer, at sammenkoble sagen med flere af de piger, der er forsvundet igennem tiden.

Folk troede at hun var Madeleine McCann - her er sandheden om gadepigen

Vildt rygte: Folk tror gadepige i Rom er den forsvundne Madeleine McCann

Blandt andet Madeleine McCann.

Senere viste det sig, at der var tale om en tale om en 21-årig svensk pige, Embla Jauhojärvi, fra Stockholm. Dermed kan de vilde gætterier omkring pigens identitet indstilles.