Mads blev stukket ihjel: - Vi mangler ham hver eneste dag

Onsdag starter retssagen mod 17-årig, som er tiltalt for at have slået den jævnaldrende Mads Skjoldsøge ihjel på Hillerød Handelsskole sidste år

Mindehøjtidelighed for Mads Skjoldsøge i den tunnel, hvor han blev dræbt. (Tv: Jan Unger)

Familien til den 17-årige handelsskoleelev Mads Skjoldsøge, der i november sidste år blev stukket ihjel i et frikvarter, kommer aldrig til at forstå og tilgive drabsmanden, der dræbte sønnen med et knivstik i hjertet - angiveligt på grund af tidligere uoverensstemmelser.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse, som forældrene til Mads Skjoldsøge, har sendt til Ekstra Bladet mandag aften - to dage før sagen mod en 17-årig dreng starter i Retten i Hillerød.

Tiltale: Stak Mads ihjel og gik amok i fængslet

- Vi mangler Mads hver eneste dag. Han er dybt savner af familie og venner. Vi har konstateret, at savnet aldrig bliver mindre, skriver forældrene Morten Skjoldsøge og Lykke Petersen og tilføjer, at familien skal 'lære at leve videre med sorgen.'

- Livet bliver aldrig det samme for os igen, og vi kæmper hver dag med savnet af Mads.

Mads blev kun 17 år - onsdag starter sagen mod hans formodede drabsmand. Billederne er bragt efter aftale med familien. (Privatfoto)
Mads blev kun 17 år - onsdag starter sagen mod hans formodede drabsmand. Billederne er bragt efter aftale med familien. (Privatfoto)
 

Den 17-årige handelsskoleelev blev opsøgt på skolen i et frikvarter og forlod skolen med tre andre drenge, herunder den 17-årige, som nu er anklaget for drabet.

Og i en tunnel tæt på skolen - foran flere af sine skolekammerater - fik han en kniv i brystet. Motivet skal formentlig findes i nogle uoverensstemmelser mellem de to drenge fra weeekenden forinden.

Familien har sagt farvel til knivdræbte Mads

- Vi håber på stor retfærdighed i denne sag, og vi har tillid til det danske retssystem, skriver familien, men tilføjer:

- Der er bare det, at der ikke er en forklaring i sådan en sag, der kan tilgive, at den formodede drabsmand var nødt til at tage vores søn fra os. At Mads grundet en mindre uoverensstemmelse måtte betale med sit liv, kommer vi aldrig til at kunne forstå og tilgive. Man må ikke tage et andet menneskes liv. Det kan alle normale mennesker forstå, lyder det fra forældrene, der beskriver sønnen som en livsglad, kærlig og god søn, bror og ven.

Artiklen fortsætter under billedet

Mads Skjoldsøge blev stukket ihjel med et knivstik i hjertet. (Privatfoto)
Mads Skjoldsøge blev stukket ihjel med et knivstik i hjertet. (Privatfoto)

- Altid klar med en sjov bemærkning og altid sagt med et glimt i øjet. Mads blev kun 17 år. Det er ikke fair, lyder det i den hjerteskærende meddelelse fra familien, hvor de også skriver, at sønnen betalte den dyreste pris.

- Og vi forsøger at leve et liv uden ham.

De skriver videre, at den 17-årige handelsskoleelev berørte mange, hvilket blandt andet kan ses ved, at mange fortsat skriver til og om Mads Skjoldsøge på Facebook.

- Han vil altid have en særlig plads i alles hjerter.

Mads blev stukket ihjel: Drabssigtet tidligere dømt for vold og trusler

Familien gør det i pressemeddelelsen klart, at de ikke ønsker at udtale sig yderligere, mens sagen står på, ligesom de opfordrer journalister til ikke at kontakte Mads' venner, hvis de dukker op til retssagen, da de unge fortsat er 'berørte og påvirkede af at have overværet en sådan tragisk hændelse.'

- Vi takker for stor støtte ogf omsorg fra alle sider, afslutter forældrene.

Ekstra Bladet dækker sagen i retten onsdag

Mads Skjoldsøge sammen med sine søstre. (Privatfoto)
Mads Skjoldsøge sammen med sine søstre. (Privatfoto)