Mads stukket ned i frikvarteret: Her er dommen

Dommer og nævninge har netop afsagt dom i sagen om drabet på den 17-årige handelsskoleelev Mads Skjoldsøge

Mads Skoldsøge blev dræbt ved Hillerød Handelsskole 5. november sidste år. (Privatfoto)
Mads Skoldsøge blev dræbt ved Hillerød Handelsskole 5. november sidste år. (Privatfoto)

Retten i Hillerød (Ekstra Bladet): Den 17-årige Abdiqani Ismail  er netop blevet idømt otte års fængsel for drabet på den blot 17-årige Mads Skjoldsøge.

Teenageren blev dræbt i frikvarteret på Handelshøjskolen i Hillerød 5. november sidste år foran flere af sine kammerater, der forgæves kæmpede for at redde deres ven.

Den 17-årige drabsdømte har sagen igennem erkendt at have ført den over syv centimeter lange kniv, som borede sig igennem Mads Skjoldsøges bryst og ribben og gik igennem den unge mands hjerte.

Den 17-årige valgte at anke dommen på stedet.

Råbte i retten
Den unge drabsmand har sagen igennem ikke vist de store reaktioner, men kort før domsafsigelsen krakelerede det rolige ydre, da den 17-årige tilsyneladende ikke fik lov til at drikke et glas vand.

- Jeg knepper din mor, råbte den 17-årige til de vestklædte betjente, som var ved at føre ham ud af salen. Den drabsdømte blev herefter beroliget af sin far, som måtte følge med kortegen ud af retslokalet.

Han modtog dog dommen på otte års fængsel mere roligt.

- Vi har lagt vægt på tiltaltes alder og på den anden side, at tiltalte medbragte en kniv til det møde, som han havde aftalt med den forurettede, sagde dommeren om begrundelse for de otte års fæmgsel.

Den nu 17-årige drabsmand er i forbindelse med sagen også blevet mentalundersøgt af retspyskiatrien. Resultater viste, at den 17-årige har en mild grad af retardering og samtidig har svært ved at fungere socialt.

- Tiltalte er fundet umoden, overdrevet og besidder yderst ringe sociale kognitive evner. Der vurderes at være en høj risiko for personfarlig kriminalitet, men på baggrund af hans alder, findes han ikke så farlig, at han kan sættes i forvaring, lød det i erklæringen, der blev læst højt af anklager Tina Davidsen.

Far til Mads Skjoldsøge, Morten Skjoldsøge, er lettet over dommen. Efter dommen var afsagt talte han til pressen om den store sorg, der naturligvis stadig fylder hos familien. (Video: Camilla Marie Nielsen).