Madsens forsvarer afslører: Jeg fik trusler fra fremmede

Indbakken flød over med hadefulde og til tider truende beskeder under ubåds-sagen, fortæller Peter Madsens forsvarsadvokat, Betina Hald Engmark, til dameblad

- Folk fra hele verden har været inde og finde mig på Facebook og skrive beskeder til mig, fortæller Peter Madsens forsvarer Betina Hald Engmark. Foto: Anthon Unger
- Folk fra hele verden har været inde og finde mig på Facebook og skrive beskeder til mig, fortæller Peter Madsens forsvarer Betina Hald Engmark. Foto: Anthon Unger
Følg Krimi

Peter Madsen forsvarsadvokat, Betin Hald Engmark, modtog hadefulde beskeder og trusler fra fremmede fra hele verden, da 'ubådssagen' var på sit højeste.

Det fortæller advokaten i et stort interview med Alt for damerne i denne måned.

- Folk fra hele verden har været inde og finde mig på Facebook og skrive beskeder til mig. Ting som at jeg er en større psykopat end min klient, når jeg kan finde på at tage sådan en sag, eller at jeg er det sygeste menneske, og at jeg burde tænke på mine børn, fortæller Betina Hald Engmark til damebladet.

Anmeldte trussel til politiet
- Nogle af dem har haft truende karakter, og en af dem er jeg faktisk gået videre med og har anmeldt det som en trussel, lyder det i interviewet, hvor den garvede advokat løfter lidt af sløret for, hvordan det har været at stå i den mediestorm, som fulgte med sagen om drabet på den svenske journalist Kim Wall.

I interviewet fortæller Betina Hald Engmark, at hun på ingen måde vidste, hvad hun gik ind til, da hun sagde ja til at repræsentere raket- og ubådsbyggeren Peter Madsen i et grundlovsforhør for snart et år siden.

- Jeg havde ikke nogen som helst forestilling om, at det her skulle give anledning til det mediecirkus, som det gjorde. Jeg havde ikke forestillet mig det chok, der ramte mig, da jeg trådte ud af døren efter det grundlovsforhør, fortæller hun.

I spotlyset igen til september
Betina Hald Engmark hverken kan eller vil tale om detaljer fra sagen. Dels fordi hun som forsvarsadvokat har tavshedspligt, og dels fordi sagen endnu ikke har fået en endelig afslutning, selvom byretten 25. april i år dømte Madsen skyldig i blandt andet drab og partering.

Til september skal hun nemlig endnu en gang forsvare Peter Madsen, når ankesagen starter ved Østre Landsret. Her skal hun dog kun kæmpe om sin klients strafudmåling, da Peter Madsen i maj oplyste, at han kun ankede sin livstidsdom.

Peter Madsen og den svenske journalist Kim Wall på vej ud af Københavns Havn 10. august sidste år. Foto: Privat
Peter Madsen og den svenske journalist Kim Wall på vej ud af Københavns Havn 10. august sidste år. Foto: Privat

I interviewet lægger hun dog ikke skjul på, at hun langt hen ad vejen fandt det svært at give sin klient en fair rettergang i byretten på grund af den massive mediebevågenhed og de mange meldinger fra politiet.

- Vi valgte selv at gå ud og være åbne, men det var aldrig intentionen at åbne så stor en del af efterforskningen op, som det skete.

- Politiet gik ud og gav offentligheden usædvanligt mange oplysninger om efterforskningen og deres fund på en yderst unuanceret måde, der har bidraget til, hvad der ligner domfældelse i folkedomstolen, siger Betina Hald Engmark.

Sejlivede rygter
Udover hademails og trusler måtte forsvarsadvokaten også lægge ører til en række rygter i forbindelse med 'ubådssagen', som ganske vist aldrig gik i trykken, men som svirrede i kommentar-felterne på de sociale medier.

Et af de særligt sejlivede var rygtet om, at Betina Hald Engmark kendte Peter Madsen privat.  

-  Nu kendte jeg sandheden, og jeg vidste, at det var der også andre mennesker, der gjorde, siger hun i interviewet, hvor hun ikke uddyber nærmere.

Til Ekstra Bladet har hun dog tidligere taget bladet fra munden:

- Jeg er træt af at høre de gisninger og historier, der kører rundt. Jeg er blevet forsvarer, vil jeg tro, fordi jeg er blevet anbefalet til familien. Jeg kendte ikke Peter Madsen eller hans familie på forhånd. Jeg blev kontaktet og spurgt, om jeg kunne være interesseret i sagen, og jeg sagde ja 11. august om aftenen, lød det dengang.

Til Alt for damerne fortæller Betina Hald Engmark, at hun sammen med sin kæreste i en periode valgte at holde sig mere hjemme.

- Vi gik ikke meget ud i offentligheden, for vi orkede ikke, at folk skulle komme med tilråb, fortæller forsvarsadvokaten, der også måtte holde et foredrag om jobbet som forsvarsadvokat i sin søns klasse for at 'holde snakken nede'.

Alle har ret til en forsvarer
På trods af den til tider negative opmærksomhed fortæller Betina Hald Engmark, at hun ikke ville tøve med at tage en lignende sag en anden gang.

- Når jeg siger ja til at repræsentere en klient, så har jeg ikke nogen grænser for, hvilke type sager jeg tager. Det kan man ikke, for så er man ikke en ordentlig forsvarsadvokat. Hvis du repræsenterer retssystemet og tror på retssystemet, så tror du også på, at alle har krav på en forsvarer.

Mere fra Ekstra Bladet+

Dem, der i sidste ende betaler regningen for det politiske svigt, er patienterne

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind