Mænd dømt for gruppevoldtægt: Det var min ven

To mænd fra Eritrea er her til aften idømt flere års fængsel og udvisning af Danmark

Der var tale om voldtægt, da to mænd fra Eritrea havde sex med en kvinde i en lejlighed i Assens 27. januar klokken 5 om morgenen.

Det konkluderede Retten i Odense i dag, skriver Fyens.dk.

De to mænd, Ermieyas Kiflom Gebreyohannes på 30 år og hans kammerat, 32-årige Kahsay Isaak Gebregergish, kom til Danmark for to år siden og fik asyl.

Var i byen
Kvinden, der ifølge retten blev udsat for gruppevoldtægt, beskrev sit forhold til den 32-årige som venner, der havde haft et seksuelt forhold, hun ikke længere ønskede, mens den 32-årige kaldte dem kærester.

Kvinden med grønlandsk baggrund kendte den 32-årige fra den lokale sprogskole, og hun var om aftenen i byen i Assens. De aftalte at mødes, og kvinden gik med op i lejligheden, hvor hun ifølge retten blev voldtaget først af den 32-årige, der efterfølgende hjalp med at holde kvinden, så hans 30-årige kammerat også kunne voldtage hende, selvom hun råbte 'nej' og gjorde modstand.

Det var min ven
I retten forklarede den 32-årige Kahsay Isaak Gebregergish, at kvinden var påvirket af hash og kyssede ham, hvorefter de havde frivillig sex, mens den 30-årige var nede at købe cigaretter. Da Kiflom Gebreyohannes kom tilbage, var det i stedet ham, der voldtog kvinden, lød det fra den 32-årige.

Omvendt forklarede den 30-årige, at det var hans to år ældre ven, der voldtog kvinden, mens han var ude af lejligheden.

Retten lagde blandt andet til grund for dommen, at de to mænd havde modstridende forklaringer, ligesom der blev fundet spor af sæd fra den 32-årige i kvinden. Kahsay Isaak Gebregergish havde ydermere kradsemærker i ansigtet, og kvinden havde adskillige blå mærker.

De to mænd ankede på stedet dommen til landsretten, men sidder fortsat varetægtsfængslet.