Annonce:
Annonce:

Mænd skyldige i dødsvold: Fængsles efter et år på fri fod

To mænd tæskede i 2019 en anden mand så voldsomt, at han døde. Byret kender dem skyldige. Dom afsiges 28. maj

Mark Simonsens mor, Pia, har inden retssagens begyndelse fortalt, at hun så frem til at få svar på, hvorfor hendes søn skulle dø.
Annonce:
Følg Krimi

Efter mere end et år på fri fod er to mænd onsdag blevet varetægtsfængslet, indtil der senere på måneden bliver afsagt dom i en sag om dødsvold.

Nævninger ved Retten i Horsens har onsdag kendt de to mænd skyldige i at have tæsket 22-årige Mark Simonsen så voldsomt i 2019, at han døde af det.

Det fortæller advokat Mette Grith Stage, der er forsvarer for den ene af mændene.

- Retten er nået frem til, at der blev udøvet grov vold, og at det blev gjort af de to mænd i forening. Og at det er volden, der gav Mark de skader, som gjorde, at han afgik ved døden, siger hun.

Retten mente også, at de to mænd burde have indset, at så grov vold kunne koste manden livet.

Annonce:

Episoden fandt sted en weekend i april forrige år. Her slog de tiltalte ifølge anklageskriftet Mark Simonsen med knyttede næver, ligesom de sparkede ham og gav ham knæspark i hovedet og på kroppen.

Den 22-årige Marks Simonsen blev indlagt på hospitalet, men nogle dage senere døde han af sine kvæstelser.

Artiklen fortsætter under billedet...

Fire dage før han blev overfaldet, så Pia Simonsen sin søn for sidste gang. Han kom kort forbi for at få en bid mad med, og de talte om den skiferie, de skulle på året efter. De sluttede som sædvanligt af med et kram, og Pia Simonsen sagde: 'Pas på dig selv'. Privatfoto
Fire dage før han blev overfaldet, så Pia Simonsen sin søn for sidste gang. Han kom kort forbi for at få en bid mad med, og de talte om den skiferie, de skulle på året efter. De sluttede som sædvanligt af med et kram, og Pia Simonsen sagde: 'Pas på dig selv'. Privatfoto
 

Mette Grith Stages klient, en i dag 22-årig mand, har erkendt at have udøvet simpel vold, altså vold efter den milde paragraf i straffeloven. Han har nægtet sig skyldig i vold med døden til følge.

Udposning på pulsåre
Et centralt tema under sagen har været, at obduktionen afslørede, at Mark Simonsen havde en udposning på en pulsåre i hjernen, og det var en del af forsvaret:

-  VI havde slået på, at der ikke var tale om grov vold efter paragraf 245. Dernæst havde vi slået på, at det ikke nødvendigvis var volden, der forårsagede, at udposningen bristede, forklarer Mette Grith Stage til Ekstra Bladet.

Annonce:

- Men her sagde retten altså højt og tydeligt, at det er bevist, at det var volden der gav ham blødningerne i hjernen, og at det var de skader og læsioner, der forårsagede hans død. 

De 22-årige og den dræbte havde været uvenner gennem flere år og har tidligere været oppe at slås, fortæller forsvarsadvokaten.

- Hvad var hans reaktion i dag?

- Han er selvfølgelig rigtig træt af hele situationen. Han er ked af, at det endte så tragisk, det er han virkelig, og så er han træt af, at han nu er blevet kendt skyldig i så alvorlig en forbrydelse.

De var to mod en
Den anden mand, der i dag er 20 år, har under hele sagen nægtet sig skyldig. De to var i retten enige om, at det kun var den 22-årige der havde udøvet volden.

Men adskilige vidner har modsat forklaret, at de begge stod bag det brutale og fatale overfald.

Et øjenvidne har tidligere i retten beskrevet, hvordan de angiveligt 'slog og sparkede (Mark) begge to adskillige gange, mens de råbte 'tag dig sammen' og 'spasser''.

Annonce:

Ekstra Bladet har tidligere talt med Mark Simonsens mor, Pia Simonsen. Læs mere her (+).

Har været på fri fod i et år

De to gerningsmænd blev pågrebet og varetægtsfængslet en lille uge efter overfaldet. Herefter sad de varetægtsfængslet i et år - fra 25. april 2019 til 24. april 2020 - hvor landsretten valgte at sætte mændene på fri fod.

- Der er skærpede betingelser, hvis man skal sidde varetægtsfængslet i mere end et år. Det fandt landsretten ikke grundlag for, siger Mette Grith Stage.

Da retten onsdag kom med skyldskendelsen, besluttede retten, at mændene igen skal sidde varetægtsfængslet i sagen. Det skal de indtil 28. maj, hvor der er strafudmåling.

Både Mette Grith Stage og Peter Secher, der er forsvarsadvokat for den anden tiltalte, argumenterede for, at mændene fortsat skulle være på fri fod.

- Anklageren ville have dem fængslet af hensyn til retshåndhævelsen, fordi de er dømt for noget så alvorligt.

- Det mente jeg ikke, fordi de har siddet fængslet i et år, og så har de været et år på fri fod. Men der var dommeren enig med anklageren, siger Mette Grith Stage.

Forsvarerne har valgt ikke at kære kendelsen om fængsling til landsretten.

Først efter strafudmålingen 28. maj tager de stilling til, om dommen skal ankes.

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne beholder altid deres løn og privilegier
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: