EKSTRA BLADET I MALAGA: Familie, venner og bekendte er i sorg, efter otte-årige Magnus Andersen afgik ved døden få dage, inden han skulle have haft behandling i Malaga for den hjernesvulst, som læger i Danmark ikke kunne kurere.
Magnus afgik ved døden klokken 3.30 natten til torsdag.
Juan Francisco Martinez Canca fra hospitalet CHIP i Malaga er lægen, der stod for behandlingen af Magnus. En behandling, som han skulle have fortsat, og som tusindvis af danskere havde sørget for var mulig ved at samle 1.6 millioner kroner ind.
Magnus' mor: Ingenting kan gøre mig hel igen
Kræftramte Magnus' sidste timer: Mor læste Brdr. Løvehjerte
Ekstra Bladet har besøgt det hospitalet og taget en snak med lægen om, hvordan det er at behandle små børn som Magnus.
- Som læge skal man holde en vis professionel distance, men i tilfælde, hvor han møder en livsglad dreng som Magnus, er det svært ikke at blive påvirket, når behandlingen ikke lykkedes, siger den imødekommende læge på sit kontor.
Kunne have overlevet
Ifølge Juan Francisco Martinez Canca ville det langt fra have været en umulighed for Magnus at overleve.
- Selvfølgelig tror jeg, han kunne være blevet helbredt. Jeg har set det ske mange gange, siger lægen til Ekstra Bladet.
Han fortæller, at Magnus fik det meget bedre tirsdag aften, efter de startede på en mild behandling.
- Han smilede, lavede jokes og han kunne for første gang i fire dage spise, siger lægen.
Magnus' farmor: Jeg troede rigtig meget på det
Onsdag aften, da Magnus lagde sig til at sove omkring klokken 21, så lægen til ham, og han havde det fint. Alligevel vendte den lille drengs tilstand, og klokken 3.30 stoppede Magnus med at trække vejret.
- Han var faldet i søvn, så han sov stille ind. Hvis man overhovedet kan finde noget positivt ved sådan en forfærdelig situation, er det, at Magnus ikke led nogen smerter, siger Juan Francisco Martinez Canca.
Ulykkelig slutning
Juan Francisco Martinez Canca vil ikke svare på, hvor meget familien har givet for behandlingen, da han ikke ved det helt nøjagtig. Familien får ikke penge igen, da prisen for behandlingen i princippet er et symbolsk beløb.
- Det er meget lidt, man betaler her. Det er kun for at det kan løbe rundt. Medicinen, som kommer fra Houston, bliver leveret uden om hospitalet, så de penge betaler de ikke her. Resten er omkostninger for opholdet, siger lægen.
Danskerne gav 1,6 mio. til Magnus: Det skal resten af pengene bruges på
Lægen forholder sig yderst professionelt til Magnus og familien, men fortæller også, at han er meget påvirket af den ulykkelige slutning.
Valentina Crast, der har været med til at arrangere indsamlingen for Magnus' behandling, har tidligere fortalt Ekstra Bladet, at de ubrugte midler skal gå til forskning i kræft.