Malmø-drab linkes nu til dansk millionkup

Kæresten til den 31-årige kvinde, der blev dræbt i Malmø for en uge siden, er dømt for røveriet mod Dansk Værdihåndtering i 2008. Politiet undersøger, om der kan gemme sig et motiv i forbindelsen

Ekstra Bladet var til stede i Malmø efter drabet.
Følg Krimi

Danmarkshistoriens hidtil største røveri kædes nu sammen med drabet på den 31-årige Karolin Hakim, som blev skudt 26. august i Malmø.

Ifølge Kvällsposten er kæresten til den dræbte kvinde en af dem, der i sommeren 2008 slap af sted med 62 millioner kroner efter røveriet mod Dansk Værdihåndtering i Brøndby.

Svensk medie: Spædbarn fra Malmø-drab får politibeskyttelse

26. august blev 31-årige Karolin Hakim skudt og dræbt på åben gade i Malmø. Hendes kæreste var indblandet i dansk millionrøveri i 2008, skriver svensk medie. Foto: Kenneth Meyer
26. august blev 31-årige Karolin Hakim skudt og dræbt på åben gade i Malmø. Hendes kæreste var indblandet i dansk millionrøveri i 2008, skriver svensk medie. Foto: Kenneth Meyer

Der er fortsat omkring 57 millioner af udbyttet, som ikke er fundet. Politikommissær Bo Lundqvist, som leder politiregion Syds koldsags-gruppe, bekræfter over for Kvällsposten, at kæresten har været involveret i røveriet. Derfor er de forsvundne penge et muligt motiv.

- Jeg kan forstå, at et stort beløb stadig mangler, så det kan være et motiv, siger Bo Lundqvist til mediet.

Karolin Hakim var læge og mor til et to måneder gammelt spædbarn. Hun og hendes kæreste blev overfaldet på åben gade i Malmø, og da kæresten flygtede, vendte gerningsmændene sig mod hende. Hun blev ifølge vidner brutalt likvideret, mens hun holdt sit spædbarn i armene.

Artiklen forsætter under billeder...


Andet drab med relation til røveri
Sidste uges drab er ikke det første, som har relation til kuppet på Dansk Værdihåndtering. Blot få måneder efter røveriet blev 26-årige Mwaka 'Rossi' Kalula dræbt.

Han var mistænkt i sagen, og ifølge Kvällspostens kilder havde han talt vidt og bredt om røveriet.

Drabet fandt sted 6. oktober 2008, da Kalula klokken ca. 23.45 kom hjem fra en biograf-tur med sin kæreste. Han steg ud ad sin bil og fik øje på gerningsmændene.

'Vent, vent', råbte han, mens han skærmede for sig med hænderne. Men han blev skudt fem gange, og kraftigt blødende flygtede han med kæresten indenfor.

Han døde to timer senere på hospitalet.

Gerningsmændene stak af fra stedet, og mordet er aldrig blevet opklaret.

Artiklen fortsætter under faktaboksen...

Røveriet mod Dansk Værdihåndtering: Sådan gik det til

Tidligt om morgenen 10. august 2008 brød seks maskerede og tungt bevæbnede gerningsmænd ind i Dansk Værdihåndtering i Brøndby. De brød igennem muren til virksomheden med en gummiged og skaffede sig derved adgang til udbyttet, som blev 62 millioner kroner.

Gerningsmændene havde planlagt røveriet i månedsvis. De havde placeret brændende lastbiler og partisansøm omkring gerningsstedet, hvorved de blokerede politiets mulighed for at rykke ind.

Der var også placeret skraldebiler ved udkørslen fra politigården i Albertslund og på indfaldsvejene ved Dansk Værdihåndtering for at sikre røvernes flugtrute.

Efter et tip lykkedes det politiet at finde frem til næsten hele netværket af røvere. 15 personer blev siden dømt for involvering i røveriet. De fik til sammen 100 års fængsel.

57 af de 62 millioner kroner, som røverne slap væk med, er fortsat forsvundet.

Kilde: Ekstra Bladets dækning af sagen

Gerningsmænd stadig på fri fod
31-årige Karolin Hakim blev dræbt, da hun og kæresten kort før klokken ti var på vej ud med deres fælles barn. Gerningsmændene skød først efter kæresten, som flygtede og tabte den to måneder gamle baby på vej væk.

Vidner til Malmø-drab: Faderen flygtede fra gerningsmænd

Karolin Hakim samlede sit barn op og kort efter blev hun ifølge vidner ramt af flere skud på klos hold.

Politiet bekræfter over for Kvällsposten, at deres mistanke er, at mindst tre personer udførte angrebet. En 19-årig mand sidder varetægtsfængslet, sigtet for medvirken til drab. Han har dog alibi for drabstidspunktet.

Ingen andre er sigtede i sagen.

Mand varetægtsfængslet for medvirken til Malmø-drab

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Familie: Karolin skal ikke være et anonymt offer

Familien til den 31-årige dræbte kvinde har valgt at offentliggøre hendes identitet. Hun skal have den hyldest, hun fortjener, siger de. Foto: Kenneth Meyer
Familien til den 31-årige dræbte kvinde har valgt at offentliggøre hendes identitet. Hun skal have den hyldest, hun fortjener, siger de. Foto: Kenneth Meyer

En uge efter drabet på 31-årige Karolin Hakim har hendes familie valgt at offentliggøre hendes identitet. De vil ikke have, at hun blot er et anonymt offer for en forbrydelse.

Det skriver SVT Nyheter Skåne.

- Det vigtigste for os er, at Karolin får den hyldest, hun fortjener, siger hendes bror til mediet.

Familien siger også, at de endnu ikke er klar til at udtale sig yderligere.

Karolin Hakim arbejdede som læge og var i sommer blevet mor til det barn, hun holdt i armene, da hun blev myrdet.

Nabolag i sorg: - Det er uvirkeligt, at det kan ske her


Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Lad os hermed rose de radikale