Maltrakteret HA-rocker vågnet af koma

Det er lykkedes læger at vække den 45-årige rocker, som i maj blev fundet mishandlet i Dyrehaven

'De gik efter hans hoved' har politiet tidligere fortalt om det voldsomme overfald på den 45-årige HA-rocker.
'De gik efter hans hoved' har politiet tidligere fortalt om det voldsomme overfald på den 45-årige HA-rocker.

Efter næsten en måned i respirator og kunstig koma er en 45-årig mand med tilknytning til rockermiljøet nu vågnet.

Det bekræfter efterforskningsleder ved Nordsjællands Politi, Henrik Gunst, overfor Ekstra Bladet.

- Han er vågnet i slutningen af sidste uge, men jeg kan ikke sige noget om hans tilstand, siger efterforskningslederen.

Den 45-årige rocker, der er fuldgyldigt medlem af Hells Angels, blev fundet maltrakteret efter et yderst brutalt overfald i Dyrehaven i Nordsjælland 26. maj.

Forinden var han af ukendte gerningsmænd blevet afstraffet med et ifølge politiet kølle-lignende våben, som efterlod Hells Angels-medlemmet på kanten af livet.

Gik efter hovedet
Det var en tilfældig forbipasserende, som fandt den 45-årige livløs og så voldsomt gennembanket, at han med det samme måtte lægges i kunstig koma af læger på Rigshospitalets Traumecenter.

- Han er meget slemt tilredt, jeg har faktisk aldrig set noget lignende, lød det fra efterforskningsleder Henrik Gunst kort efter fundet af den 45-årige, hvor gerningsmændende ifølge politiets teori var 'gået efter hovedet' på medlemmet.

Siden fundet har læger kæmpet for at redde den 45-årige rocker, der udover voldsomme skader i hovedet også har brækket et ben. Sideløbende har efterforskere ved Nordsjællands Politi forsøgt at stykke puslespillet omkring det brutale overfald sammen.

- Men det er, for at være ærlig, op ad bakke. Vi har at gøre med et miljø, hvor man ikke rigtigt taler med politiet, siger Henrik Gunst om efterforskningen.

Den 45-årige blev fundet for foden af et af Dyrehavens ældste træer, og ifølge politiet er findestedet også gerningsstedet. Ingen af beboerne i de omkringliggende huse har dog tilsyneladende hørt, da HA-medlemmet blev gennemtæsket af en eller flere gerningsmænd natten mellem 25.-26 maj.

Håber, han vil tale
Hverken den nærliggende rideskole, hotellets område eller indgangen til Dyrehaven er overvåget, og gerningsmændene har derfor tilsyneladende kunnet ankomme og forlade stedet uset.

Hells Angels-medlemmet, der nu ligger i koma på femte døgn efter en brutal mishandling, er her fotograferet ved en tidligere lejlighed under kortege-kørsel med Hells Angels l i København. Krimi Brutal mishandling af HA'er: De gik efter hans hoved

På grund af offerets alvorlige tilstand har Nordsjællands Politi ikke kunne afhøre ham endnu, men efterforskningsleder Henrik Gunst håber, at den 45-årige rocker vil være samarbejdsvillig, når han er kommet sig så meget, at politiet kan afhøre ham. 

-Han har i hele sit liv formentlig aldrig talt med politiet, men en gang skal jo være den første, siger efterforskningslederen. 

Politiet har på nuværende tidspunkt hverken mistænkte eller sigtede i sagen, der bliver betragtet som et drabsforsøg.

Heller ikke motivet for det brutale kølleoverfald står klart. Ifølge Ekstra Bladets oplysninger blev den 45-årige rocker dog før overfaldet smidt ud af sin klub i såkaldt 'bad standing' på grund af en økonomisk kontrovers.

1 af 3 Den 45-årige blev fundet inden for den røde port i enden af Ermelundsvej i Nordsjælland. Foto: Mogens Flindt
2 af 3 For foden af et af parkens ældste træer blev 45-årig rocker maltrakteret og mishandlet af sine gerningsmænd. Foto: Mogens Flindt
3 af 3 'De gik efter hans hoved' har politiet tidligere fortalt om det voldsomme overfald på den 45-årige HA-rocker.