Mand anholdt: Agerede mellemled i terrorplaner

En mand, der ifølge marokkanske myndigheder kan være forbundet til Islamisk Stat, er anholdt for at agere mellemled i terrorplaner mod Frankrig

Det marokkanske politi har anholdt en mand, som angiveligt har været indblandet i terrorplanlægning med Islamisk Stat.

Manden er mistænkt for at have været bindeledet mellem terrororganisationen og en fransk gruppe, der i sidste måned blev opløst af de franske myndigheder for at have planlagt et terrorangreb mod landet.

Det skriver Reuters og The New York Times.

- Han mødtes med budbringere fra Islamisk Stat ved den Tyrkisk-Syriske grænse som en del af sin mission, og han modtog instruktioner ... som han skulle give videre til gruppen, der er blevet arresteret på fransk jord, skriver det marokkanske indenrigsministerium ifølge Reuters i en udtalelse.

Den slags angreb, som det man så i Paris i 2015, er det nye fokus fra Islamisk Stat, vurderer Europol i ny rapport. Foto: AP Terror Islamisk Stat skifter fokus: Her er deres mål i Europa

Efter mødet var det meningen, at den anholdte skulle rejse med oplysningerne til Frankrig via Tyskland med hjælp fra et forfalsket pas. Så langt nåede han imidlertid ikke, inden det marokkanske politi fangede ham.

- Da han så, at gruppen var blevet arresteret i Frankrig, tog han til Marokko fra Tyrkiet og blev arresteret i lufthavnen, da hans fly landede, oplyser en sikkerhedskilde, der ønsker at være anonym, til nyhedsbereauet. Ifølge kilden er den anholdte marokkansk statsborger, men bor i Spanien.

Det er endnu uvist, hvad den anholdte marokkaner hedder, og hvor gammel han er, ligesom de oplysninger han fik fra Islamisk Stat fortsat er ukendte.

Brandfolk forsøger lørdag morgen lokal tid stadig at finde savnede personer i ruinerne fra den nedbrændte lagerbygning. Foto: AP Krimi Mindst ni dræbt under koncert: 'Jeg følte min hud blive skrællet af'

For blot to uger siden kunne den franske efterretningstjeneste, DGSI, arrestere syv personer mellem 29 og 37 år i den franske hovedstad, Paris. På baggrund af en mistanke om at de planlagde at udføre et større angreb, havde efterretningstjenesten lagt en fælde ud, som endte med at afsløre gruppen.

De syv anholdte er af fransk, marokkansk og afgansk herkomst.

Ifølge Reuters oplysninger estimerer den marokkanske regering, at omtrent 1500 marokkanere kæmper med militante grupper i Syrien og Irak. Flere er allerede blevet anholdt for deres tilknytning til terrororganisationen.

Krimi Ansat i hemmelig tysk tjeneste anholdt: Planlagde terror-angreb