Annonce:
Annonce:

Mand anholdt efter racistisk overfald

Nyt grundlovsforhør efter grov vold i Mørke

Annonce:
Følg Krimi

Ved du noget?

Indsend billede el. video

Maks. 5MB

Politiet har anholdt endnu en mand i sagen om et racistisk motiveret overfald i juli i Mørke på Djursland.

Den 26-årige bliver onsdag formiddag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Randers sigtet for sammen med en allerede varetægtsfængslet mand at stå bag den grove forbrydelse mod to mænd på deres bopæl.

Det oplyser Østjyllands Politi på Twitter.

Groft overfald: 'Er du muslim?'

I forbindelse med grundlovsforhøret af den 35-årige ifølge politiet medgerningsmand i sidste uge fremgik det af sigtelsen, at gerningsmændene skulle have indledt overfaldet med at spørge en af ofrene for forbrydelsen, om han var muslim, og hvorfor han var 'her'.

Herefter fulgte de ifølge sigtelsen fra parkeringspladsen, hvor de ubehagelige begivenheder begyndte, efter den 35-årige mand hjem til hans bolig, hvor en 38-årig ven har et værelse.

Annonce:

Hertil tiltvang overfaldsmændene sig nu adgang ved at sparke sig igennem flere døre, hvorefter tæskene begyndte at regne ned over beboerne.

Politiet betegner voldshandlingerne som racistisk motiverede, og en dommer valgte torsdag efter et grundlovsforhør bag lukkede døre at varetægtsfængsle den 35-årig mand i foreløbig fire uger til 17. september.

I den åbne del af retsmødet fik den sigtede lejlighed til at nægte sig skyldig. Han er ifølge Ekstra Bladets oplysninger far og har tilsyneladende højreorienterede sympatier. I hvert fald har han et billede af den afdøde fremmedfjendske politiker Mogens Glistrup som coverbillede på det sociale medie, ligesom han er medlem af en gruppe ved navn 'DK er vores land'. Her lyder devisen, at Danmark 'er et lille land, som ligger i centrum af det hele, og hvis vi ikke passer på det så bliver vi randt over'.

Annonce:

Ifølge sigtelsen har den 35-årige gjort sig skyldig i 'vold af særlig rå, brutal eller farlig karakter i gentagelsestilfælde med baggrund i andres etniske oprindelse, tro eller lignende.'

Den 35-årige, som gerningsmændene ifølge politiet fulgte efter, blev slået flere gange i hovedet og på kroppen - dels med knyttet hånd, dels med knojern.

Hans bofælle blev ifølge sigtelsen slået og sparket flere gange i hovedet og på kroppen med en flaske samt med en ukendt tung genstand, ligesom de spurgte ham, hvorfor han var kommet til Danmark, og hvorfor han var her.

Ud over voldshandlingerne er den siden varetægtsfængslede sigtet for at have truet en 35-årig kvinde, som bevidnede det ubehagelige optrin.

’Sig ikke, hvem jeg er, ellers brænder jeg det hele ned. Du skal ikke nævne mit navn, eller at jeg har været her til nogen,' skal han ifølge sigtelsen blandt andet have sagt.

Annonce:

Herefter pegede han angiveligt på kvinden, mens han sagde ’hvis du nævner mit navn til nogen, sætter jeg ild til dit og din families hjem’, før han pegede i retning af hendes families bopæl.

Alligevel alarmerede kvinden politiet, hvilket ifølge sigtelsen langtfra fik truslerne til at forstumme:

’Du skal ikke sige mit navn. Du ved, hvad jeg vil gøre så,' fortsatte manden ifølge politiet.

Han har taget forbehold for kæring af fængslingskendelsen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Danmark skylder ikke Grønland noget
Annonce:

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

Annonce:
Annonce:
Annonce: