Mand anholdt efter voldsomt bank-kup

Røverne torpederede bankfacade med en bil og truede efterfølgende personalet til at udlevere penge

Røverne slap af sted med et ukendt kontant beløb. Foto Mathias Øgendal
Røverne slap af sted med et ukendt kontant beløb. Foto Mathias Øgendal

Vestegnens Politi har tilsyneladende fået et gennembrud i en sag om et voldsomt røveri mod en Danske Bank i marts i år.

Her tvang to maskede mænd sig adgang til bankens afdeling i Glostrup på Roskildevej ved at torpedere bygningsfacaden med en ældre Volvo.

- De kører bilen ned af nogle trapper og så ind i gennem bankens facade. Bagefter springer der to mænd ud af bilen, den ene med en pistol og den anden med en sprøjteflaske, som vi ikke ved, hvad indeholder, fortalte vagtchef ved Vestegnens Politi, Jørgen Jensen, dengang til Ekstra Bladet.

Under røveriet truede de tavse røvere personalet med en pistol og en sprøjteflaske. Foto: Mathias Øgendal Krimi Røvere torpederer bank med bil

I forbindelse med røveriet efterlyste Vestegnens Politi tre mænd, to af dem stod for røveriet, mens en tredje ventede foran banken i en stjålet flugtbil.

Kristi Himmelfarts dag, og over en måned efter røveriet, valgte en ung mand med tilknytning til røveriet dog at melde sig selv.

- Han henvender sig på en politistation lidt før fem i går eftermiddags. Vi ved endnu ikke, hvad hans rolle i røveriet har været, men han har i hvert fald en eller anden aktie i det, siger vagtchef, Lars Guldberg, til Ekstra Bladet.

Manden fremstilles senere i dag i grundlovsforhør i Retten i Glostrup. Retsmødet forventes at være for lukkede døre, hvor den anholdte af politiet sigtes for særligt farligt røveri.

- Han er kommet med nogle oplysninger, som ikke har været offentligt kendt, siger vagtchefen om baggrunden for fremstillingen.

Her kører røverne af sted efter et kup mod Danske Bank. Politiet beder om hjælp i sagen. (Politifoto) Krimi Voldsomt kup: Her kører røverne bort

Ifølge bankens personale talte de to aktive røvere ikke meget under røveriet, hvor bankens automater blev tømt. Vestegnens Politi meldte kort efter kuppet ud på Twitter, at der kunne være tale om svenske røvere.

Det skyldtes, at efterforskere fandt en flaske ammoniak med svensk etiket i røvernes flugtbil. Bilen viste sig senere at være blevet stjålet fra Frederiksberg få dage før.

Det er endnu ukendt, om den anholdte mand er svensk eller dansk.