Mand anholdt for voldtægt af barn: - Min mand er ikke et monster 

Hustru støtter sin mand, selvom han er dømt for flere seksuelle overgreb på børn. Og nu er under anklage for ny voldtægt af en niårige pige

Foto: Rasmus Skaftved/Ritzau Scanpix
Foto: Rasmus Skaftved/Ritzau Scanpix
Følg Krimi

Det er en rystet kvinde, der modtager os, da Ekstra Bladet banker på døren til et lille hus i Fousing Kirkeby ved Struer. Nerverne sidder tydeligvis uden på tøjet efter, at politiet i torsdags troppede talstærkt op og anholdt hendes mand for voldtægt af en niårige pige.  

- Jeg tror ikke på det. Han er uskyldig. Men han har før været i problemer og fået en dom. Så nu kommer politiet altid til os, når der er nye sager. Jeg kalder det chikane, lyder det hustruen, mens hendes to små hunde halser for fuld kraft indenfor i hjemmet.  

Hun forlader os i raseri, men kommer snart efter tilbage og taler afdæmpet om den sag, der har ramt hende så hårdt. Hendes bror er kommet helt fra Billund for at støtte hende. 

- Jeg vil ikke udtale mig om selve sagen. Det må jeg ikke for min advokat. Men jeg vil gerne fortælle, at min mand ikke er noget monster. Jeg har kendt ham, siden vi gik på efterskole sammen, og jeg ved, at han er en god mand, fortæller hustruen. 
Det er ikke første gang den 34-årige mand sidder på anklagebænken for seksuelle overgreb mod børn. Allerede i 2007 blev den dengang 23-årige mand dømt for fuldbyrdet voldtægt af en 12-årig pige ved Gjerrild på Norddjursland.

Teknikere arbejder vi Legind Sø på Mors. Foto: Rasmus Skaftved/Ritzau Scanpix
Teknikere arbejder vi Legind Sø på Mors. Foto: Rasmus Skaftved/Ritzau Scanpix

Politi: Niårig pige lokket ind i bil og voldtaget

Gal igen
Nogle år senere var den gal igen. Her blev han idømt tre et halvt års fængsel, fordi han igennem længere tid forsøgte at lokke mindreårige piger til sex gennem Facebook og Arto. Dengang forsøgte han sig med to 12-årige piger og en pige under 15 år, som han pressede voldsomt over nettet. En skærpende omstændighed ved dommen i landsretten var, at han begik sin udåd allerede en måned efter prøveløsladelse fra sin første voldtægtsdom.  

Den 34-årige mand er altså nu igen sigtet. Denne gang for fuldbyrdet voldtægt og frihedsberøvelse af den lille pige. Lørdagens grundlovsforhør, der af hensyn til pigen skete for lukkede døre, endte med, at manden blev varetægtsfængslet i foreløbig fire uger.

Hans kone lægger dog ikke skjul på, at hun kender til sin mands tidligere domme for seksuelle overgreb på børn. 

- Selvfølgelig kender jeg til det. Vi blev gift, mens han sad i fængsel. Vi skjuler ikke noget for hinanden. Men selvom han tidligere er dømt, så er det ikke ensbetydende med, at han har gjort det, han nu er anklaget for. Her i landet er man uskyldig indtil andet er bevist, siger hun.

Først lørdag morgen kom det frem, at politiet i dagevis har efterforsket en voldtægt af en niårig pige ved Legind Sø. Foto: Rasmus Skaftved/Ritzau Scanpix
Først lørdag morgen kom det frem, at politiet i dagevis har efterforsket en voldtægt af en niårig pige ved Legind Sø. Foto: Rasmus Skaftved/Ritzau Scanpix
 

Måtte flytte igen og igen
Hun fortæller, at hun og manden har måtte flytte fem gange i de seks år, de har været gift.  

- Min mand er blevet anholdt fem gange uden grund. Politiet har altid ham i tankerne, hvis der sker noget. Og så bliver vi ofte chikaneret af folk, så vi må flytte. Da vi boede i Vorbasse var der nogen, der hængte vores kat i garagen, fortæller hun.  

Den slags chikane er der dog intet af i Fousing Kirkeby. Men efter politiets aktivitet i torsdags med fire biler spækket med teknisk udstyr er der en anelse utryghed.   

- Det er jo ikke en rar sag og ikke noget, vi er vant til her, lyder det fra kvinden, der ejer huset, som den 34-årige flyttede ind i for under en måned siden. 

- Planen var, at de skulle købe huset senere. Men hvad sker der nu. Jeg ved det ikke, lyder det fra kvinden, der opfattede den 34-årige og hans kone som et helt almindelig par.  

- Han kører lastbil og havde set, at vores hus var til leje, da han kørte gennem byen, fortæller hun.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Himmelråbende åndssvagt, at vi først ophæver restriktionerne på tirsdag