Mand anholdt i spektakulær sag om drabsforsøg

Formodet gerningsmand fra skudsag i Plejelt er anholdt

32-årige Mikkel Søder er anholdt. Foto: Politifoto
32-årige Mikkel Søder er anholdt. Foto: Politifoto

Kender du noget til anholdelsen søndag, skriv til 1224@eb.dk/sms 1224 (koster alm smstakst)

Den 32-årige Mikkel Søder, der siden sidste forår har været efterlyst af Nordsjællands Politi, blev anholdt søndag eftermiddag.

Det oplyser Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse.

'Anholdelsen skete klokken 13.43 på Helsingørmotorvejen, hvor Mikkel Søder var passager i en bil. Mikkel Søder var nogle få timer forinden blevet set i Nærum, hvor en borger genkendte ham og kontaktede Nordsjællands Politi.

Mikkel Søder er mistænkt for at være gerningsmand i et sag om et skyderi i Plejelt ved Helsinge for lidt over et år siden.

Skyderiet fandt sted den 25. januar 2019 klokken 17.19, hvor en 29-årig mand blev beskudt af en eller flere ukendte gerningsmænd. Den 29-årige mand løb efterfølgende ind på en gårdsplads på Plejeltvej, hvor han stjal en bil, der holdt i tomgang, og kørte fra stedet. I bilen var bilejerens hund, og både hund og bil blev senere fundet på Hestens Bakke i Helsingør, efter den 29-årige via en advokat havde kontaktet politiet med oplysning om, hvor bilen var efterladt.

En efterlyst for drab, en for drabsforsøg, en myrdet: Dødens trio

Nordsjællands Politi har flere gange opfordret Mikkel Søder til at melde sig selv, men da han ikke gjorde dette, besluttede man at efterlyse ham offentligt med navn og billede.

Mikkel Søder fremstilles i grundlovsforhør ved Retten i Helsingør i dag, mandag klokken 13.30.

Nordsjællands Politi har ingen yderligere oplysninger eller kommentarer til sagen forud for grundlovsforhøret.'

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er den 32-årige tidligere medlem af Hells Angels, og drabsforsøget trækker ifølge avisens oplysninger tråde til et internt opgør i rockerklubben.