Mand anholdt og sigtet for forsøg på terror i Danmark

En person er anholdt og sigtet for forsøg på terror, oplyser politiet på et pressemøde ved Politigården i København

Københavns Politi og PET mener, at de har afværget terrorangreb i Danmark efter anholdelsen af en mand tidligere torsdag.

Politiet slog til i en koordineret antiterroraktion et ukendt sted i København klokken 13.51, hvor manden blev anholdt.

Han er sigtet efter terrorparagraffen, oplyser politiet på et pressemøde ved Politigården i København torsdag eftermiddag.

Politiet mistænker ham blandt andet for at have forsøgt at skaffe våben og være i færd med at forberede og planlægge en eller flere terrorhandlinger i Danmark.

Det oplyste chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov, Københavns Politi, og chefpolitiinspektør Flemming Drejer, operativ chef i PET.

Har handlet alene

Det er politiets vurdering, at manden har handlet alene, men at han er inspireret af militant islamisme.

Politiet ønsker ikke at svare på, hvor den anholdte har forsøgt at skaffe våben fra, og hvor i København han blev anholdt i dag.

Politiet vil heller ikke give yderligere detaljer om den anholdte, men siger, at danskerne må 'væbne sig med tålmodighed'.

Flemming Drejer, operativ chef i PET, ville på pressemødet ikke komme nærmere ind på, hvornår politiet formoder, at angrebet eller angrebene skulle have fundet sted eller hvor i landet.

Politiet siger, at der har været tale om et intensivt efterretningsarbejde- og efterforskning. Men Flemming Drejer ville ikke svare på, hvor længe politiet har haft den nu anholdte i søgelyset.

Manden skal fremstilles i grundlovsforhør fredag med krav om fængsling. Grundlovsforhøret vil blive begæret holdt bag lukkede døre af hensyn til efterforskningen. Det vides ikke, hvordan den anholdte mand forholder sig til sigtelsen.

Tilbage i december slog politiet til mod en række personer flere steder i landet i en omfattende anti-terroraktion. Politiet oplyste i dag, at anholdelsen af manden ikke har forbindelse til den sag. 

Det er ikke et særsyn, at radikaliserede militante personer opererer alene i forbindelse med terrorhandlinger. Efterretningstjenesterne har døbt dem 'enlige ulve'.