Mand anholdt to gange på 20 minutter

En 23-årig mand blev tirsdag anholdt ikke bare én men to gange for at køre bil, imens han var påvirket af narko

En ung mand blev tirsdag stoppet af den samme patrulje to gange i Sønderborg, efter han kørte bil i påvirket tilstand (Foto: Google Maps)
En ung mand blev tirsdag stoppet af den samme patrulje to gange i Sønderborg, efter han kørte bil i påvirket tilstand (Foto: Google Maps)

Syd- og Sønderjyllands politi kunne tirsdag stoppe en 23-årig mand fra Sønderborg, der var påvirket af narko, imens han kørte bil. 

Manden blev ganske rutinemæssigt bragt til standsning, hvor politiet kunne konstatere, at han var påvirket af euforiserende stoffer. Efter at have været anholdt og med på sygehuset for at levere en blodprøve og blive afhørt, blev han dog løsladt igen.

Krimi Fuld kvinde stoppet af sømmåtter: 160 km/t i stjålet bil

Men det varede ikke længe, før manden endnu engang måtte en tur forbi hospitalet. Kun lige knapt 20 minutter efter første anholdelse kunne politiet nemlig stoppe ham endnu engang.

- Han gjorde sådan set opmærksom på sig selv ved at køre i samme bil, og da det var den samme patrulje, kunne de også godt genkende ham. Så han tog proceduren en gang til. Og så må vi håbe, at han har lært lidt af det, siger vagtchef i Syd- og Sønderjyllands politi Ivan Gohr Jensen.

Dagens udskejelser kostede derfor i første omgang kun den 23-årige mand to blodprøver. Selvom hans sidste blodprøve stadig var varm, sendte politiet ham nemlig tilbage til hospitalet, så de kunne få en ny.

- Uanset hvad så er det en ny sag. Og vi kan ikke vide, om påvirkningen er stigende eller faldene. Så det kunne jo i teorien være til hans fordel, at der skulle tages en prøve til.

En 29-årig mand blev erklæret for død på stedet, efter at han blev ramt af en bil, der ifølge politiet kørte over for rødt lys. (Foto: Kenneth Meyer) Krimi Bilist kørte over for rødt: Mand dræbt

Først når resultaterne af begge blodprøver ligger klar, kan politiet give den narkopåvirkede bilist en passende straf.

- Men det er klart, at hvis han fortsætter, så må vi vurdere om vi skal beholde bilen, indtil vi er helt sikker på, at han ikke længere er påvirket, siger Ivan Gohr Jensen.