Mand begravet levende: Fundet livløs på seks meters dybde

En politihund markerede på det sted, hvor manden var begravet

En hektisk kamp for at finde manden med hjælp fra entreprenørmaskiner finder lige nu sted, men arbejdet bliver besværliggjort af lerjorden. (Video: René Schütze)

Den 56-årige mand, der her til eftermiddag blev begravet under en større bunke jord og ler i forbindelse med en arbejdsulykke, er fundet livløs. Det bekræfter Nordjyllands Politi.

Ulykken skete i forbindelse med et udgravningsarbejde på Ålstrupvej 68 i Smidstrup ved Vrå i Nordjylland omkring kl. 13.52.

Siden har et stort og hektisk arbejde været i gang for at finde manden, men eftersøgningen blev besværliggjort af den lerjord og mudder, han blev begravet under.

- Han er blevet fundet på mere end seks meter dybde og ligger under både mudder og ler, fortæller vagtchef Per Jørgensen.

Manden er livløs, men fordi det endnu ikke er lykkedes at få bjærget ham helt op af hullet, er han ikke erklæret officielt død.

Klokken 21.55 var manden fortsat ikke gravet helt fri.

- Vådt ler og mudder besværliggør stadig gravearbejdet, der nu må gøres med håndkraft. Ukendt tidsfaktor om hvornår manden er fri, skriver vagtchefen i en pressemeddelelse onsdag aften.

Det var en af politiets såkaldte nedgravningshunde, der fandt manden omkring kl. 20.25. Det skete på den måde, at man gravede et stykke og lod hunden søge, og derefter endnu et stykke. Og til sidst lykkedes det altså at lokalisere manden på mere end seks meters dybde.

Ulykken skete i forbindelse med et udgravningsarbejde, hvor man er ved at lave et biogasanlæg. Manden gik i bunden af udgravningen i forbindelse med anlægningen af nogle vandafledningsrør, da jorden styrtede over ham for øjnene af en kollega, der sad i en kran.

Pårørende er underrettet.