Mand død efter påkørsel af S-tog

To personer blev tirsdag aften ramt af et S-tog - den ene er nu afgået ved døden

(Foto: Kenneth Meyer)

Tirsdag aften blev togtrafikken lammet i to timer mellem Høje Taastrup og København, da to personer blev ramt af et tog nær Taastrup Station.

Foto: Kenneth Meyer Krimi To personer kvæstet: Ramt af S-tog

De to mænd blev efterfølgende sendt med hver deres ambulance til Rigshospitalet, men den ene mand er efterfølgende afgået ved døden.

- Det er en tragisk ulykke, og vi undersøger nu de nærmere omstændigheder, siger vagtchef ved Københavns Vestegns Politi politikommissær Kim Svenningsen i en pressemeddelelse.

De to mænd er endnu ikke identificeret, men det vurderes, at der er tale om to mandlige turister i 30'erne fra et sydamerikansk land.

Den anden mands tilstand betegnes som stabil og uden for livsfare efter påkørslen.

Det er endnu uklart, hvad der forårsagede ulykken.

Både S-tog og fjerntog var var forhindret i at køre forbi Taastrup Station efter ulykken, og fjerntogene måtte derfor holde stille i to timer. Omkring 19.30 begyndte togene dog at køre igen, men med store forsinkelser aftenen ud.

Anden ulykke på kort tid
Det tragiske dødsfald sker kun seks dage efter at en kun 13-årig afghansk dreng blev ramt og dræbt af et tog på strækningen mellem Københavns Hovedbanegård og Københavns Lufthavn.

En 13-årig dreng dræbt af et tog, mens en 15-årig blev kvæstet ved et fald i morges. Begge er afghanere. (Foto: Linda Johansen) Krimi 13-årig dreng dræbt af tog

Påkørslen skete, da den 13-årige gik sammen med en 15-årig kammerat langs skinnerne, efter de var blevet smidt af toget, fordi de ikke havde gyldig billet. Den 15-årige søgte efterfølgende asyl.

Efter de indledende undersøgelser af politiet, skal begge hændelsesforløb klarlægges nærmere af Havarikommissionens jernbaneenhed.

En mand blev ramt og dræbt af et tog, mens en anden mand blev kvæstet her onsdag morgen. (Foto: Linda Johansen) Krimi Politi om personpåkørsel: Tyder på et tragisk uheld

I første omgang skal kommissionen lave en forundersøgelse.

- Det vil sige, at vi indsamler data, hvor vi så inden for en måneds tid, og somme tider før, vurderer på baggrund af de data, om vi gå videre med sagen og lave en fuld undersøgelse, eller om vi skal lave en redegørelse, sagde Bo Haaning, souschef i Havarikommissionen, til Ekstra Bladet umiddelbart efter påkørslen, hvor den 13-årige mistede livet.

2015 starter blodigt
Havarikommissionen skal fastslå de nærmere tekniske omstændigheder bag ulykken, hvorefter de fremlægger en rapport, som bliver offentligt tilgængelig på kommissionens hjemmeside.

- Vores opgave er at undersøge de ulykker og hændelser, der er, og se på, om vi ser et potentiale for forbedringer, som kan undgå, at tilsvarende hændelser sker igen, eller som kan forbedre jernbanesikkerheden på det område, siger Bo Haaning.

I løbet af hele 2014 har Havarikommissionen i alt registreret 12 hændelser med dødelig udgang, hvor der var tog involveret. I alt 13 personer har mistet livet i de 12 ulykker.

Krimi 48-årig kvinde dræbt af tog

I den henseende er 2015 kommet utrolig blodigt fra start, da der i løbet af årets 13 dage hidtil er omkommet tre mennesker som følge af personpåkørsler, efter at en 48-årig kvinde 6. januar blev ramt og dræbt af et tog i Gråsten.