Mand død efter skud: Foreløbigt intet om motiv

29-årig skudt i hoved og bryst - politiet foreløbigt på bar bund i sagen

Optagelser fra gerningsstedet fredag aften. Video: Mogens Flindt

Ved du noget eller var du vidne til skyderiet så tip os på sms 1224 (alm. takst) eller skriv mail til 1224@eb.dk

Politiet efterforsker nu bredt, efter en 29-årig mand i nat blev erklæret død på sygehuset. Manden blev ramt af skud i hoved og bryst ved bebyggelsen Grantoften i Ballerup omkring kl. 20 i aftes.

I en pressemeddelelse skriver Vestegnens Politi, hvordan de nu arbejder med en række spor i sagen.

'Den foreløbige efterforskning tyder ikke på, at skuddrabet har relation til den igangværende bandekonflikt', skriver politiet i pressemeddelelsen.

Manden blev erklæret død på Rigshospitalet klokken 02.20 efter, at han var blevet bragt dertil i kritisk tilstand. Trods behandling på operationsbordet stod hans liv ikke til at redde.

- Den første patrulje på stedet fandt den 29-årige mand, som var skudt i hovedet og brystet. Patruljen ydede førstehjælp, og der blev tilkaldt ambulance samt akutlæge, skrev vicepolitiinspektør Peter Malmose i en pressemeddelelse kort før midnat.

Politiet var massivt til stede ved Rigshospitalet efter, at den 29-årige var bragt dertil efter skyderiet.
Politiet var massivt til stede ved Rigshospitalet efter, at den 29-årige var bragt dertil efter skyderiet.
 

I første omgang kendte politiet ikke offerets identitet, men i løbet af aftenen er han blevet identificeret, og de pårørende er blevet underrettet.

Skyderiet fandt sted i Grantofteparken ud for nummer 916.

Politiet har arbejdet på stedet for at sikre tekniske spor. Yderligere er der registreret ti vidner i sagen.

Motivet for skyderiet er fortsat ukendt, men en forbindelse til bandemiljøet kan endnu ikke udelukkes.

Vidner har set en lys Fiat, der muligvis kan kædes sammen med skuddene.

Torsdag blev en ung mand skudt og dræbt på Frederiksberg, men de to sager kan ikke umiddelbart forbindes.

Politiet hører fortsat gerne fra vidner i sagen - de kan henvende sig på telefon 114.

OVERBLIK: Skyderier eskalerer i Danmark

Siden pinsen er der anmeldt et stort antal skyderier i hele Danmark.

Alene i løbet af de seneste tre dage, har der været fire anmeldte skudepisoder i København og omegn. Flere af dem har ført til drab.

Her følger en oversigt over alle anmeldte skyderier siden maj:

17. juni: En 29-årig mand rammes af skud i hovedet fredag aften i Grantofteparken i Ballerup. Skuddene koster manden livet. Politiet mener ikke, at drabet relaterer sig til en igangværende bandekonflikt.

17. juni: Fra en personbil på Roholmsvej i Albertslund affyres natten til fredag et ukendt antal skud mod to mænd. Skuddene stammer formentlig fra en pistol.

16. juni: En 23-årig mand afgår ved døden, efter at han sent torsdag aften rammes af skud i hovedet og på siden af kroppen. Skudvekslingen foregår på Peter Bangs Vej. Ifølge politiet var opgøret et led i en strid mellem to grupper i bandemiljøet, Black Jackets og Gremiu. Tre personer er sigtet i sagen.

15. juni: En borger på Nørrebro alarmerer politiet, da borgeren hører skud blive affyret i krydset mellem Nørrebrogade og Heimdalsgade. Projektilerne rammer en mur ved en kiosk. Politiet har ingen anholdte i sagen.

8. juni: En maskeret mand affyrer tre skud ind i en kiosk på Godthåbsvej på Frederiksberg og stikker derefter af i en mørk bil. Ingen rammes af skuddene, men ekspedienten i kiosken og andre vidner står stærkt chokerede tilbage.

21. maj: I Slotsgade i Hillerød affyres adskillige skud. Politiet anholder fire personer, der dog siden løslades igen.

20. maj: To maskerede mænd på knallert skyder mod en mand på gaden. Et vidne fortæller til Frederiksborg Amts Avis, at den ene forud for skyderiet råber: "plaf ham, plaf ham".

15. maj: I en opgang på Sydvej i Helsingør rammes to mænd af skud. Den ene i brystet og begge ben, den anden i det ene ben. Politiet efterforsker sagen som et bandeopgør, da de to ofre ifølge politiet har tilknytning til bandemiljøet, angiveligt til grupperingen Black Jackets.

15. maj: En 34-årig mand, der i forvejen er kendt af politiet, rammes af flere skud, da han i Københavns Sydhavn er ved at lægge varer ind i sin bil. Mindst to maskerede mænd springer ud af en varevogn og affyrer skuddene. Bagefter flygter de i en bil med udenlandske nummerplader. Manden overlever angrebet.

Godt to uger forinden bliver en 27-årig mand såret af skud omtrent samme sted.

12. maj: For øjnene af 10 til 15 vidner rammes en 26-årig mand fra Hvalsø af skud fra en forbipasserende bil, da han om aftenen kommer gående på fortovet nær politistationen i Roskilde. Seks dage senere anholdes to mænd på 22 og 23 år, der har gemt sig i et sommerhus.