Mand død i brand

En brandefterforsker skal nu undersøge brandårsagen

En 70-årig mand afgik mandag eftermiddag ved døden, efter der var udbrudt brand i hans rækkehus på Strøbybygade i Strøby på Stevns. Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Branden blev opdaget mandag formiddag kort efter klokken ti, men på det tidspunkt har branden formentlig ulmet en del timer.

- Han blev reddet ud med forbrændinger og røgforgiftning og fløjet på Rigshospitalet med lægehelikopter. Der var han i live, men var medtaget af opholdet inde døre i x antal timer, til brandvæsnet blev tilkaldt, siger pressetalsmand hos Midt- og Vestsjællands Politi, Martin Bjerregaard.

Mandens liv stod dog ikke til at redde, og mandag eftermiddag omkring klokken 16 blev han erklæret død med sin familie hos sig.

Det er endnu uvist, om dødsårsagen er de alvorlige brandsårsskader, røgforgiftning eller en kombinaiton. Det skal et ligsyn fastslå.

Manden, der boede alene, var ryger, og en brandefterforsker skal nu undersøge, om det muligvis er her, brandårsagen skal findes.

Beboerne i de nærliggende boliger blev evakueret, men ingen andre kom til skade ved branden. Rækkehuset fik omfattende skader, men brandvæsenet fik slukket ilden, før den spredte sig til nabohusene.