Mand dømmes for opfordring til drab på hele Folketinget: 'Smid en fucking bombe'

Ifølge dom er det en skærpende omstændighed, at opfordring til drab skete efter en politisk debat

Følg Krimi

Retten i Helsingør har mandag idømt en 37-årig mand 60 dages betinget fængsel for på Facebook at have opfordret til at dræbe samtlige medlemmer af Folketinget.

I retten erkendte den dømte, at han 20. juni 2016 satte sig til tastaturet og skrev et harmdirrende indlæg på en Facebook-side tilhørende gruppen "Stop Islamiseringen af Danmark":

"kan de ik også lige skyde alle inden på Christiansborg...De er da for syge i hovedet...smid en fucking bombe", lød opfordringen fra den 37-årige som en reaktion på en politisk debat på tv.

På den baggrund fastslår retten, at den tiltalte offentligt har tilskyndet til en voldelig forbrydelse i form af skyderi og bombeanslag.

Ved strafudmålingen indgik det som en skærpende omstændighed, at forbrydelsen var foranlediget af en politisk debat.

I dommen påpeger retten således, at der er et særligt behov for beskyttelse af aktørerne i de demokratiske institutioner mod overgreb, der har sammenhæng med deres arbejde, herunder deltagelse i den politiske debat.

- Det indgik imidlertid samtidig som en formildende omstændighed, at de konkrete ytringer efter deres karakter og sammenhæng i højere grad fremstår som ureflekterede vredesudbrud end som gennemtænkte, lyder det fra retten.

De 60 dages fængsel blev gjort betinget med vilkår om tilsyn af Kriminalforsorgen i et år.

Det skyldes, at den dømte var fundet uegnet til at udføre samfundstjeneste, hvilket ellers typisk er betingelsen for, at en fængselsstraf gøres betinget.

Den dømte modtog dommen.

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind