Mand dømt i sag om opgravet lig i Grønland

En 22-årig mand er dømt for uagtsomt manddrab. I første omgang troede man, at offer døde af at sniffe gas

En 22-årig mand er ved Qaqortoq kredsret i Sydgrønland blevet idømt halvandet års anbringelse i anstalt for uagtsomt manddrab på en 19-årig mand i sommer.

Det oplyser anklagerfuldmægtig Henrik Prien-Larsen.

I første omgang troede myndighederne, at manden var død ved et uheld, da han sniffede gas sammen med fire andre i en lejlighed.

Netavisen sermitsiaq.ag har tidligere skrevet, at naboer, der også kunne lugte gas, tilkaldte politiet, efter at de havde hørt tumult fra lejligheden.

Den 19-årige blev begravet, men et par måneder senere fik politiet et tip fra en person, som påstod, at der var tale om drab.

Herefter blev liget af den 19-årige gravet op igen, og en retsmediciner fra København obducerede offeret.

Det viste sig, at han højst sandsynlig var død af kvælning, og den 22-årige blev sigtet for uagtsomt manddrab, som han altså også nu er dømt for.

Når han blev sigtet og senere tiltalt for uagtsomt manddrab og ikke den langt alvorligere paragraf om drab, skyldes det, at man lettere dør af kvælning, når man har gas i kroppen, oplyser Henrik Prien-Larsen til Ritzau.

Seks af de 18 måneder, som den 22-årige blev idømt, stammer fra en foranstaltning, han blev idømt i sommer, men som endnu ikke er fuldbyrdet.

Den 22-årige har anket dommen til Grønlands Landsret.