Annonce:
Annonce:

Mand dømt til at betale mor for at opdrage ham

En tandlæge fra Taiwan er af retten blevet pålagt at betale sin mor et anseeligt beløb

Annonce:
Følg Krimi

En 41-årig tandlæge fra Taiwan skal punge godt og grundigt ud for den opdragelse og uddannelse, han har fået af sin mor gennem 20 år.

Det har landets højesteret afgjort, skriver AFP.

Manden er blevet dømt til at betale intet mindre end 22,33 milloner taiwanesiske dollars, svarende til knap 4,7 millioner kroner, til sin mor.

Baggrunden for dommen er, at tandlægen som 20-årig underskrev en kontrakt, hvor han lovede at betale sin mor tilbage.

Kontrakten blev indgået, fordi moderen blev skilt i 1990, og hun måtte efterfølgende selv tage sig af parrets to sønner. Fordi hun som følge af skilsmissen var bange for, at der ikke ville være nogen til at forsørge hende, når hun blev gammel, fik hun derfor sønnerne til at skrive under på, at de ville betale hende 60 procent af deres nettoindkomst.

Annonce:

Ifølge moderen ignorerede begge sønner hende dog siden, og deres kærester sendte siden breve via deres advokater, hvor de bad hende om ikke at 'genere' sine sønner.

Hun lagde derfor sag an for otte år siden, fordi de ikke levede op til, hvad de havde lovet i kontrakterne. Den ældste søn indgik et forlig og betalte fem millioner taiwanesiske dollars (cirka en million danske kroner), mens den yngste søn mente, at kontrakten var i strid med god skik, idet det at opdrage et børn ikke kan opgøres i penge.

Det synspunkt er dog altså ikke delt af Højesteret, som nu har bestemt, at moderen skal have den store pengesum.

Retten argumenterede blandt andet med, at manden var voksen, da han underskrev kontrakten, og at han i sin egenskab som tandlæge er i stand til at betale sin mor.

Ifølge AFP har det de senere år været et stigende problem i Taiwan, at ældre bliver overladt til sig selv, og det har sågar været foreslået, at det skal gøres ulovligt at undlade at tage sig af sine forældre, når de bliver gamle.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

DAGENS EB+

Annonce:
Hvis Mette går, bør der udskrives valg
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: