Mand efterlyses for drab

Politiet har offentliggjort billede af en mand, som de mener stod bag drab

Video: Ekstra Bladet

Københavns Politi har efterlyst 27-årige Tahir Ali Shan, som de mistænker for at have begået et drab.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Politi mistænker Tahir Ali Shan for at stå bag drabet på en 39-årig mand i Helgolandsgade på Vesterbro 7. maj i år klokken 13.22.

Manden beskrives som 177 cm høj og almindelig af bygning. Han er mørk i huden og har sort, kort hår. Han har desuden brune øjne og sort fuldskæg, men politiet gør opmærksom på, at skægget kan være blevet barberet af, siden billederne blev taget.

Foto: Københavns Politi
Foto: Københavns Politi
 

Har man oplysninger om, hvor den 27-årige befinder sig, skal man kontaktes politiet på telefon 114.

Drabet på Helgolandsgade er tidligere blevet betegnet som noget, der minder om en likvidering, idet offeret gik på gaden sammen med sin højgravide hustru.

To personer blev for nylig fængslet i sagen, mens to andre, der også var anholdt, er blevet løsladt. De fire mænd blev sammen fremstillet i grundlovsforhør for dobbeltlukkede døre, hvilket betyder, at selv sigtelsen mod dem ikke er kommet frem.

Krimi Direktør likvideret på åben gade: Nu har politiet fået et gennembrud

Den efterlyste Tahir Ali Shan. Foto: Københavns Politi
Den efterlyste Tahir Ali Shan. Foto: Københavns Politi
 

Million-svindel
Drabet på den 39-årige skete ved højlys dag 7. maj kl. 13.22 og vidner hørte fem-seks skud. Den 39-årige blev blandt andet ramt i hovedet. Drabsmanden sprang ind i en Audi, der ventede med en chauffør og bilen forsvandt i høj fart. Godt en time senere blev bilen brændt af i Høje Taastrup.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Flugtbilen blev brændt af i Høje Taastrup godt en time efter drabet. Foto: Kenneth Meyer
Flugtbilen blev brændt af i Høje Taastrup godt en time efter drabet. Foto: Kenneth Meyer
 

Efterforskningen af drabet har ført til en sag om million-svindel med moms. Den dræbte var direktør i et håndværksfirma i Glostrup, som politiet mistænker for omfattende svindel med moms. Politiet har beslaglagt værdier for over ti millioner kr., herunder tre røde Ferrarier, som den 39-årige havde rådighed over, et næsten gældfrit hus i Rungsted og flere millioner kr. på bankkonti.

Momssvindlen efterforskes nu af bagmandspolitiet sideløbende med, at afdelingen for personfarlig kriminalitet i København efterforsket drabet.