Mand efterlyses: Mistænkt for at stå bag tricktyverier for over 500.000 kroner

Nordsjællands Politi efterlyser en formodet gerningsmand bag adskillige tricktyverier

Foto: Nordsjællands Politi
Foto: Nordsjællands Politi

Nordsjællands politi efterlyser en mand med rumænsk oprindelse, som er mistænkt for at have snydt sig til over 500.000 kroner.

Gerningsmanden har brugt flere forskellige identiteter under kriminaliteten, men Nordsjællands politi formoder, at de nu har fundet frem til den rigtige.

- Via efterforskning og kontakt til rumænsk politi har vi kunne fastlægge hans identitet. Det er sket ved hjælp af DNA-undersøgelser, fingeraftryk osv. Så vi er rimelig sikre på, hvem han er, fortæller efterforskningsleder Michael Rasmussen til Ekstra Bladet.

Politiet har kendskab til tre forskellige identiteter, som den formodede gerningsmand har benyttet i Danmark, og de ved samtidig, at han har brugt andre identiteter i andre europæiske lande.

- Så det er omrejsende kriminel, vi har med at gøre, siger Michael Rasmussen.

Stjæler fra svage ældre
Den formodede gerningsmand har siden begyndelsen af 2016 udøvet adskillige tricktyverier mod især ældre borgere i Nordsjælland og København. Tyverierne har primært fundet sted i supermarkeder og indkøbscentre.

- Det er et større antal tricktyverier, og vi er ved at indsamle forholdene fra politikredsene. På nuværende tidspunkt er vi oppe på 25-30 forhold. Det har primært været i Nordsjælland, men der ligger formentlig andre forhold rundt omkring i Danmark, siger efterforskningsleder Michael Rasmussen og tilføjer:

- Det er store beløb, der bliver hævet, og det er svage, gamle mennesker, det går ud over.

Politiet kender ikke den formodede gerningsmands opholdssted, men de formoder, at han stadig opholder sig i Danmark. Derfor efterlyser de nu manden og er meget interesseret i at høre fra borgere, der ser manden eller har oplysninger om hans opholdssteder og færden.

Borgere med oplysninger i sagen kan kontakte politiet på 114.