Mand fængslet: 75-årig sexkrænket på s-togsstation

Nægter sextvang mod 75-årig mand på københavnsk station

Det var her på perronen på Vesterport Station, at den ældre mand ifølge sigtelsen blev sexkrænket groft.
Foto: Jens Dresling
Det var her på perronen på Vesterport Station, at den ældre mand ifølge sigtelsen blev sexkrænket groft. Foto: Jens Dresling

En 22-årig mand med somaliske rødder er i dag fængslet i en sag om et særdeles groft sexoverfald, hvor en 75-årig etnisk dansk mand var offer.

Den 22-årige nægter sig skyldig.

Ifølge sigtelsen udspandt sagen sig tidligt i morges ved omkring kl. 04.50 på Vesterport Station i København.

Her er manden sigtet for at have truet den 75-årige til oralsex. Og da manden nægtede slog han flere gange den 75-årige mand med knyttede næver ligesom han truede med at kaste ham ud foran et tog.

Hefter gav den ældre mand efter for truslerne og føjede den 22-årige, der også slog den 75-årige med en paraply og gramsede ham i skridtet.

Ved dagens retsmøde forklarede den 22-årige, at han havde været fuld og sov på stationen. Her vågnede han ved, at en mand ruskede ham i skulderen. Her blev den 22-årige aggressiv, forklarede han.

Han fortalte desuden, at han i den forbindelse var blevet kaldt 'abekat' og 'neger'. Og derfor slog den 22-årige ud efter manden. Ifølge egen forklaring holdt han op med at slå, da han opdagede, at der var tale om en ældre mand.

Ved retsmødet gjorde anklageren ham bekendt med, at der overvågningsvideo af episoden ligesom vidner havde set ham slå den 75-årige med paraplyen.

Alligevel nægtede den 22-årige stædigt sagen.

Den 22-årige blev anholdt på stedet kort efter af politifolk, der var blevet tilkaldt af vidner.

Manden blev fængslet i foreløbigt fire uger.