Mand fængslet for at skyde med salonriffel i boligområde

Østjyllands Politi fik søndag aften en anmeldelse om en mand, der var set med skydevåben i Åbyhøj

Østjyllands Politi er mandag morgen til stede i Åbyhøj efter en anmeldelse om en mand, der var set med våben. En mistænkt mand er blevet anholdt. (Arkivfoto) Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Østjyllands Politi er mandag morgen til stede i Åbyhøj efter en anmeldelse om en mand, der var set med våben. En mistænkt mand er blevet anholdt. (Arkivfoto) Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Politiet fik sent søndag aften en anmeldelse om, at en mand var blevet set med et skydevåben ved Engparken i Åbyhøj ved Aarhus.

Manden affyrede også skud mod en bil, hvori der sad tre personer. De kom ikke noget til.

Mandag morgen klokken 07.01 kunne politiet så anholde en mistænkt mand på 63 år. Det oplyser Østjyllands Politi i sin døgnrapport.

I et grundlovsforhør ved Retten i Aarhus blev den 63-årige mandag eftermiddag varetægtsfængslet i fire uger.

Våbnet, manden rendte rundt med, var en salonriffel. Den blev fundet ved anholdelsen.

Kommunikationsmedarbejder hos Østjyllands Politi Janni Lundager fortæller, at manden truede de tre personer, som sad i bilen. Da de kørte væk, skød han mod bilen.

Tidligere mandag morgen oplyste politiet, at det havde efterforsket sagen hele natten.

- Vi er p.t. til stede i Åbyhøj, efter at vi klokken 23.02 i aftes fik en anmeldelse om, at en mand var set med våben ved Engparken.

- Vi har efterforsket sagen hele natten, og det har ført til anholdelse af en mand, som vi formoder er identisk med ham, der blev set med våben, skrev Østjyllands Politi på Twitter.

Politiet er fortsat i gang med efterforskningen af sagen. Der er dog intet, der tyder på, at den varetægtsfængslede mand har nogen relation til den verserende bandekonflikt i Aarhus.

Politiet sigter manden for at have besiddet et skydevåben under særligt skærpende omstændigheder på et offentligt sted, at forvolde fare for andre ved at have affyret skud mod bilen samt for trusler ved at have sigtet mod bilen.