Mand fængslet i hashsag: Sprøjtede peberspray i ansigtet på cyklende betjent

Nægter sig skyldig - forsøgte at undslippe på cykel med taske fuld af cannabisprodukter

En 25-årig mand er i dag fremstillet og sigtet for at have udøvet vold mod politiet. Sigtelsen inkluderer knytnæveslag i ansigtet samt at have sprøjtet betjenten i ansigtet med peberspray.

Manden nægter sig skyldig.

Episoden udspandt sig mandag aften ved 22-tiden, da to betjente var på cyklende patrulje i området omkring Christiania.

På et tidspunkt blev de opmærksomme på en cyklist, som de mistænkte for at være indblandet i den organiserede handel med hash i Pusher Street.

Derfor råbte betjente cyklisten an og fulgte efter ham. Cyklisten var dog ikke til sinds at stoppe. I stedet vendte han sig om sprøjtede peberspray i ansigtet på den ene betjent.

Jagten fortsatte, og undervejs kastede manden pebersprayen fra sig. Efter yderligere et stykke tid kastede manden også en taske fra sig, der viste sig at indeholde 5,5 kilo hash, 71 store joints, 630 almindelige joints, lidt hashmix og noget hasholie.

Betjentene indhentede manden på Kløvermarksvej på en anden side af Christiania. Han havde fortsat ikke havde tænkt sig at lade sig anholde frivilligt. I stedet gjorde han modstand og slog en af betjentene fire gange i ansigtet, ligesom han også slog og sparkede om sig.

Ved dagens grundlovsforhør blev han fængslet i foreløbigt fire dage.