Mand fundet død i drukneulykke: - Jeg så ham ligge ude i vandet

En ældre mand blev onsdag fundet død i vandet, oplyser politiet

En 79-årig mand fra Gentofte er afgået ved døden i drukneulykke onsdag ved Nykøbing Sjælland.

Ved 16-tiden så vidner en mand ligge 50 meter fra vandkanten, og de fik hurtigt tilkaldt ambulancefolk, der uden held forsøgte at yde førstehjælp.

Vagtchef ved Midt- og Vestsjællands Politi, Carsten Andersen, bekræfter over for Ekstra Bladet, at familien er underrettet.

- Han blev fundet på stranden, hvorefter ambulancefolk begynder at give ham førstehjælp, men det nyttede ikke, tilføjer vagtchefen.

Vidne: Troede han snorklede
Det var 40-årige Martin Iversen, der fandt den nu afdøde liggende i vandet. Ekstra Bladet har været i kontakt med ham, og her fortæller han, at familien var taget en tur på stranden, hvor han brat får øje på en mand, der ikke bevæger sig et stykke ude i vandet:

- Vi ligger fire mænd med vores børn på stranden, og der får jeg pludselig øje på ryggen af en mand ude i vandet. I første omgang tror jeg, at han måske snorkler, men da vi ser, at det ikke er tilfældet, skynder vi os at ringe efter en ambulance og få børnene væk, siger han og fortsætter.

- Vi får hurtigt manden op af vandet og begynder at give ham førstehjælp, men det lykkes os ikke at redde ham.

Martin Iversen og familien bor til dagligt i Frederiksværk, men de befinder sig lige nu i sommerhus ved Nykøbing Sjælland, hvor de holder en minifeire. Han forklarer videre, at de alle har det fint oven på den tragiske ulykke:

- Jeg havde svært ved at sove i nat, fordi jeg lå og tænkte på hele forløbet, men politiet og ambulancefolkene sagde, at vi gjorde alt rigtigt, så det er en trøst. Vores ni-årige søn havde lige nogle spørgsmål om det i aftes, hvilket er helt naturligt, men i dag har vi det alle bedre.

Artikel fortsætter under billedet ...

Trygfondens Kystsikring opfordrer til, at man sætter sig ind i vejrforholdene, før man svømmer en tur ved de danske strande. Foto: Mogens Flindt
Trygfondens Kystsikring opfordrer til, at man sætter sig ind i vejrforholdene, før man svømmer en tur ved de danske strande. Foto: Mogens Flindt
¨
Pas på havstrømme
Det varme sommervejr har fået tusindvis af danskere til at søge mod strandene, men det har ikke været helt uden problemer. Flere danskere har nemlig oplevet at flyde langt ud på havet på deres luftmadrasser, og onsdag kostede en svømmetur altså en 79-årig livet.

Anders Myrhøj er chef i Trygfondens Kystlivredning. Han fortæller til Ekstra Bladet, at man skal passe på med de farlige havstrømme ved kysterne.

- De er dikteret af, hvordan vinden blæser. Udfordringen er, at få alle danskere til at forstå, hvordan vind og vejr påvirker svømmeturen. Er der pålandsvind, kan der komme store bølger og er der fralandsvind, kan det skabe farlige strømme ved Vesterhavet. Specielt på østkysten kan de være skyld i, at folk driver til havs på luftmadrasser og lignende, slår han fast.

Han opfordrer desuden danskerne til kun at benytte strande, hvor der er livreddere på:

- Vores livreddere bruger mange kræfter på at advare og uddanne folk. Derfor ser vi meget gerne, at man bader på strande, hvor vores livreddere er til stede, siger Anders Myrhøj.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter