Mand fundet død i sø midt i København

Politiet har ikke fundet nogle effekter på manden eller ved søen, som indikerer hvem han er

Sankt Jørgens Sø ligger midt i København. (Foto: Kenneth Meyer)
Sankt Jørgens Sø ligger midt i København. (Foto: Kenneth Meyer)

Ved du noget? Skriv til 1224@eb.dk eller sms til 1224 (alm. takst)

En mand er torsdag fundet død i Sankt Jørgens Sø ved Gyldenløvsgade og Vester Søgade midt i København.

Det oplyser vagtchef Henrik Brix ved Københavns Politi over for Ekstra Bladet.

Manden blev set i vandet tæt på søens nordlige bred af en tilfældig forbipasserende sidst på eftermiddagen. Pionerer fra brandvæsenet fik bjærget manden i land.

De første undersøgelser peger på, at manden ikke har været udsat for en forbrydelse.

- Vi arbejder ud fra en teori om, at enten har manden været udsat for en tragisk ulykke og er faldet i vandet, eller også er det selvmord. Nu skal der gennemføres et ligsyn hurtigst muligt. Det vil måske på grund af grundlovsdag først ske på mandag. Men det tyder på, at dødsårsagen har været drukning, siger Henrik Brix til Ekstra Bladet.

Politiet har været hele vejen rundt om søen for at se efter, om manden skulle have efterladt nogle personlige sager, men har intet fundet. (Foto: Kenneth Meyer)
Politiet har været hele vejen rundt om søen for at se efter, om manden skulle have efterladt nogle personlige sager, men har intet fundet. (Foto: Kenneth Meyer)
 

Mangler identifikation
Det er ikke lykkedes politiet at finde noget som helst, som skulle indikere, hvem manden er. Derfor har man heller ikke kunnet orientere eventuelle pårørende.

- Vi har ikke fundet noget som helst. Vi har været hele søen rundt. Nu kigger vi lige i vores registre over savnede personer. Indtil videre går vi ad papirvejen, inden vi giver os i kast med en eventuel efterlysning af pårørende, siger vagtchefen.

Politiet er endnu ikke klar til at give et signalement af manden med angivelse af nationalitet og omtrentlig alder. Man har desuden heller ikke endnu nogen egentlig idé om, hvor længe manden har ligget i vandet.

- Men det er et forholdsvist befærdet sted med masser af motionister. Jeg tror ikke, han kan have ligget der særlig længe, siger Henrik Brix.

Sankt Jørgens Sø er fire-fem meter dyb på det dybeste sted.