Mand går amok på Burger King: Det skulle han aldrig have gjort

Den hjemløse mand blev sat eftertrykkeligt på plads af personalet. Tendensen er udtryk for et generelt samfundsproblem, mener ekspert

Følg Krimi

En hjemløs amerikansk mand valgte det forkerte fastfood-personale at tirre, da han i weekenden provokerede de ansatte på en Burger King i Houston, Texas.

Efter at have væltet flere kasseapparater på gulvet og truet personalet, blev han nemlig slået i gulvet af en mandlig ansat og zappet flere gange med en strømpistol, før han blev smidt ud for øjnene af burgerbarens måbende gæster, skriver lokalmediet ABC 13.

Øjenvidner beretter følge ABC 13 hvordan manden forinden havde optrådt provokerende og var blevet pebersprayet af en ansat. Det gjorde ham dog angiveligt blot endnu mere vred, og da han vendte tilbage endte situationen i det slagsmål, som du kan se i videoen over artiklen.

Presset landstræner går amok: 'Det er skøre løgne'

KÆMPE-tumult: Fik tyret bold på hoften - så gik han amok

Flere og flere tilfælde efter ny lov
Overfor ABC 13 fraråder sikkerhedsekspert Jonah Nathan at man griber til selvforsvar med for eksempel peberspray eller strømpistol.

- Medmindre du er trænet, kan du ende med at skade dig selv, fortæller Jonah Nathan, der ejer sikkerhedsfirmaet Ranger Guard and Investigations, og ofte rykker ud til lignende situationer.

Ifølge ham er hjemløse oftere og oftere involveret i den slags konfrontationer, og han mener det skyldes en ny hjemløse-bestemmelse, der er blevet vedtaget i byen. Den nye bestemmelse forbyder blandt andet tiggeri og opsætning af lejre for hjemløse, og ifølge Jonah Nathan betyder det, at hjemløse i Houston er blevet mere

- De er mere desperate, fordi de bliver jaget væk fra deres nuværende indtægt og den måde de får mad på. Så ja, de kommer til at gå ind på Burger King og lave ballade, vurderer Nathan, som til gengæld nyder godt af den nuværende situation.

Hans firma, Ranger Guard and Investigations, får nemlig masser af henvendelser der omhandler tilspidsede situationer med hjemløse. For nyligt lancerede han en app, der lader én tilkalde hjælp uden et forudgående abonnement, og det har været en stor succes.

- Man bestiller bare sin sikkerhed ligesom man ville bestille en Uber, kun i den tid man faktisk har brug for det, lyder det fra Nathan.

Den hjemløse mand i videoen blev ifølge ABC 13 ikke sigtet for nogen lovovertrædelse. Personalet fik til gengæld konfiskeret peberspray og strømpistol af politiet.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?